BRUCC is het Brussels University Consultation Center van de VUB, een initiatief van de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen. De psychologen zijn nog steeds bereikbaar en lanceren een aangepast aanbod zolang de Corona-maatregelen gelden.



VUB'ers kunnen nog steeds rekenen op de expertise van BRUCC. Via de website kan je een online sessie boeken om samen met een ervaren psychotherapeut om te gaan met angst, stress en onzekerheden in het hier en nu. "Op dit moment is het normaal om angstig te zijn", zegt coördinator Katrien Bonneu. "Iedereen kan in deze abnormale tijden wel wat steun gebruiken."



De teleconsultaties vinden snel plaats (max. binnen de week na de aanmelding) in het Nederlands of Engels. BRUCC gebruikt hiervoor online videoprogramma’s die ook op afstand een veilige verbinding garanderen. Deze consultaties duren 60 minuten en kosten 60 euro. VUB-personeelsleden kunnen hiervan tot 250 euro per jaar terugbetaald krijgen door hun hospitalisatieverzekering Van Breda voor ambulante kosten.



Deze sessies zijn een aanbod op de eerste lijn en dus bedoeld om mensen te ondersteunen zodat zij kunnen blijven functioneren in deze ongewone situatie. Het gaat niet om een (suïcidale) crisispermanentie of opvolging van al bestaande psychiatrische klachten. Die aanmeldingen verwijst BRUCC door naar de hiervoor aangepaste diensten.



Lees alles over BRUCC en maak een afspraak via de website.