Prof. Reginald Deschepper brengt app en publicatie om grote publiek te helpen

Prof. Reginald Deschepper (VUB) en de vzw LifeMe werken samen met de startup Esperity om de app EmpowerMe te lanceren die de gebruikers bewust maakt van het belang van een goede levensstijl als wapen tegen het coronavirus. De levensstijlpeilers lichaamsbeweging, stress, slaap, voeding, sociale relaties, zingeving en omgevingsfactoren hebben immers een door onderzoek bewezen effect op de immuniteit in het geval van een virale infectie. De app kan gratis gedownload worden in de App Store, Google Play Store en op www.lifeme.be. Reginald Deschepper brengt bovendien een publicatie uit om het grote publiek te helpen. Kunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen? 

De inhoud die in de app aangeboden wordt, is het vervolg op het boek ā€˜Levensstijl als medicijnā€™, waarin prof. Reginald Deschepper (VUB) uitlegt hoe de zeven levensstijlpeilers bijdragen tot de gezondheid en dus een betere immuniteit. Immuniteit is cruciaal in het leven met Covid-19. De gezondheidscrisis heeft een belangrijke impact op onze levensstijl. Mensen worden geconfronteerd met meer stress, minder sociale contacten, beweging, een slechte nachtrust en vaak ook ongezondere voedingsgewoonten. Deze ongezonde levensstijl blijkt een grote vijand te zijn van immuniteit. Heel wat coronapatiĆ«nten die op de IC terecht komen hebben overgewicht met onderliggende aandoeningen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Quiz

Op de app kunnen bezoekers hun levensstijlkennis beoordelen door deel te nemen aan een quiz en hun mening te geven over een aantal stellingen, zoals ā€˜Verhoogde jouw alcoholgebruik tijdens de coronacrisis ten opzichte van vroegerā€™. Via de app kunnen bezoekers ook hun interesse tonen om ook deel te nemen aan een onderzoek waarbij ze gedurende 12 maanden gevolgd worden op het vlak van hun levensstijlgewoonten. 

Publicatie Levensstijl tegen corona 

In navolging van zijn boek ā€˜Levenstijl als medicijnā€™ heeft professor Deschepper nu ook een publicatie geschreven over leven in coronatijden. Daarin staan tips en leidraden hoe je je het best weerbaar maakt. Het draag de titel ā€œKunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen?ā€ Het wordt gratis verspreid en men kan het raadplegen en downloaden via website www.lifeme.be of via Uitgeverij Lannoo https://www.lannoo.be/nl/je-levensstijl-als-medicijn

Over LifeMe

LifeMe vzw werd opgericht in 2018 met als doel het bewustzijn over de impact van levensstijl op de gezondheidsresultaten te verhogen door middel van een evidence based aanpak. Bovendien wil de organisatie onderzoek doen naar levensstijlgebonden onderwerpen.