You are here

Op vrijdag 15 november 17u30 wordt de monumentale muurschildering van BUCKMINSTER FULLER’s DYMAXION MAP OF THE WORLD onthuld. De afbeelding wordt aangebracht op de muur van de architectuurfaculteit van de ULB, La Cambre Horta. 

 

De DYMAXION MAP OF THE WORLD werd ontworpen door de geniale Amerikaanse uitvinder Richard Buckminster Fuller. Alle delen van de wereld worden op deze kaart gelijk behandeld.  De kleuren illustreren enkel de verschillen in temperatuur. Richard Buckminster Fuller heeft de driedimensionale aarde verdeeld in twintig gelijkbenige driehoeken en deze uitgevouwen tot een tweedimensionaal model met als centrum de Noordpool.

De inauguratie vindt plaats in aanwezigheid van Caroline Pauwels (Rector VUB),Yvon Englert (Rector ULB), Christos Doulkeridis (Burgemeester Elsene), Ahmed Medhoune (Voorzitter raad van bestuur Visit.Brussels) en Hans de Wolf (Curator JRSLM tentoonstelling).

 

De kaart maakt deel uit van de tentoonstelling JRSLM@PILAR, en werd uitgevoerd als monumentale muurschildering op het gebouw van ULB-Architecture op de Boondaalse Steenweg ter hoogte van het Flageyplein.