You are here

Onder die titel gaat het 32ste Vrijzinnig Zangfeest door. Op 7 december, 19u, Aula Q. Mis dit niet!

 

Van Dale zegt over vadsig: dik en lui. Over fratsen: kuren of grillen, met als seksistisch voorbeeld: “ze heeft altijd van die rare fratsen.”

 

Rare jongen, die Van Dale. Wij verbinden aan vadsig veeleer een overdadig, baldadig en losbandig gedrag. Fratsen zijn in mijn oren eerder grappen en grollen, kwajongensstreken en practical jokes. Zoals Charel Decoster (ULB alumnus) 150 jaar geleden Tijl Uilenspiegel en Lamme Goedzak beschreef.

 

Vadsige Fratsen dus. Doet ook denken aan een titel van één of andere strip. En effectief, een heel aantal gekende stripfiguren zullen in gezocht vadsige poses in beeld komen. Kiekeboe, Sus en Wis, hat anders o zo brave Jommeke…  Proeven van het studentenleven leidt onmiskenbaar tot enige gedaantewisseling.

 

Kortom, het belooft weer feest te worden. Cava (10€) en bakken Jupiler (25€) staan in afwachting bij Westland in de kou, maar zullen de gemoederen die avond naar believen verhitten. Aan de AA’ers  werd ook gedacht. Wees gerust, van een beetje water is nog niemand doodgegaan. Er waren dit jaar 17 kringen kandidaat om mee te dingen. De préselectie naar 12 finalisten was moeilijk, maar onverbiddelijk.

 

Het begint dus om 19u, maar vooraf reeds bent u welkom bij een gratis vat, ergens in de buurt van Aula Q, om 18u. Arnaud Moeykens, Praeses van het BSGgtgv en Vicerector Onderwijs en Studentenbeleid openen de festiviteiten en dan komen achtereenvolgens PPK, KEPS, GK en Pers op het podium. In de pauzes worden de kelen gelaafd en zorgt Borokov, een gypsy brass band voor de sfeer. Vervolgens zetten KBS, WUK, AVSG en ’t Vat hun zangtalenten te kijk. En dan hebben we een plaspauze. Laatste 4 optredens zijn van PK, KB, FK en Hesbania.

 

We verwachten dat de liedjes enige studentikoze fratsen aanschouwelijk in scène zullen zetten en vermoeden dat ook de recentste ULB-strapatsen gefileerd zullen worden.

 

Helemaal aan het einde komt er nog een verrassingsact met als thema Nostalgie, dan de prijsuitreiking, en ten slotte komen de winnaars van vorig jaar en deze editie een bisnummer brengen. Behalve die prijs van de zeer onpartijdige en ‘bloednuchtere’ jury worden er ook nog een Publieksprijs, de Prijs der Barden en de Prijs van de Vrijzinnigheid uitgereikt. DJ Luigi verjaagt de laatste studenten rond halftwee.

 

Inkomprijs: 7€

 

Voorverkoop in het Restaurant, Luigi’s en de OSD

 

Vanuit Jette is er een bus voorzien, met gratis pintjes, vertrek 18u.

 

Meer weten? Schoon uit de toon. De geschiedenis van het Zangfeest te boek gesteld door CAVA: https://www.vub.ac.be/events/2017/het-warmste-boek-steun-dbroej

 

https://www.facebook.com/vrijzinnigzangfeest/

 

https://bsggtgv.com/het-vrijzinnig-zangfeest/