You are here

Op 11 juli, vandaag, dé Vlaamse feestdag, trouwen de VUB en Brussel na een innige romance van zo maar even 50 jaar. Rector Caroline Pauwels neemt de honneurs waar. Het feest vindt plaats op Grote Markt vanaf 15:00. De “Grote Brussel Trouwt” show wordt om 19:00 ingeleid aan de trappen van het Stadhuis.

De trouwerij komt tot stand met bibliotheek en ontmoetingsplek Muntpunt. Al jaren staat Muntpunt in voor de 11 juliviering in Brussel. Vandaag staat er voor de 6e keer op rij “Vlaanderen Feest, Brussel danst’’: een groot feest dat Vlamingen en Brusselaars samenbrengt. Hoe kunnen we dat fenomeen beter vieren dan met een symbolisch huwelijk? Mensen en organisaties trouwen daarom vandaag met Brussel, en ook de VUB. Onze universiteit is dit jaar ook op de festiviteiten aanwezig met een opvallende fotostudio en herkenbare animatie.
 
Wat mag je verwachten? Een denderend trouwfeest, spektakel voor iedereen. Vandaag kan je ook zelf met Brussel trouwen. Ga met ons mee van stoemp-saucisse en foute trouwfoto’s naar een Live optreden van De Kreuners en een mega-dansfeest. Meer info: http://www.brusseldanst.be/brussel-trouwt.