You are here

Join the Amnesty International writing marathon this Friday, 7 december

In aanloop van de viering van 70 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens organiseren de VUB en Amnesty International op vrijdag 7 december een gezamenlijke actie om aandacht voor mensenrechten te vragen. Met de gezamenlijke actie willen de initiatiefnemers erop aandringen dat ieder mens het recht heeft op een menswaardig bestaan.

 

Vrije Universiteit Brussel and Amnesty International want to celebrate the 70th anniversary of the Universal Declaration of Human Rights with a writing marathon at Campus Etterbeek. Through the joint action, the initiators want to insist that every human being has the right to a dignified existence. The writing marathon will take place Friday, December 7 -  from 10:30-14:30 - Convivium. Come and join us!

Op 10 december viert de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens haar 70 jaar. De Verklaring ontstond kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog en met twee gruwelijke oorlogen in het achterhoofd had het als doel elke mens een menswaardig bestaan te kunnen garanderen.

 

Wat een viering zou moeten zijn blijkt vandaag vooral een moeilijk pad. Internationale afspraken worden openlijk in vraag gesteld. De mensenrechten zijn zelfs in Europa en in België lang geen vanzelfsprekendheid meer. Autoritaire leiders staan op en verbieden enige kritiek. Media krijgt het op plaatsen te verduren waar voordien de vrijheid van meningsuiting floreerde.

 

Maar talloos zijn ook voorbeelden van verzet tegen de uitholling van de mensenrechten. De VUB sluit zich als fervente aanhanger van mensenrechten aan in dit verzet. Wij willen dit verzet ook zichtbaar maken en roepen daarom iedereen op om deel te nemen aan de schrijfmarathon van Amnesty International, dat op vrijdag 7 december op onze campus te Etterbeek zal georganiseerd worden.

 

 

Programma

10:30 Begin Schrijfmarathon in Convivium en VUB-restaurant

10:45 rector Caroline Pauwels en Wies De Graeve, directeur Amnesty International Vlaanderen nemen deel aan de schrijfactie in het Convivium

14:30 Einde Schrijfmarathon