You are here

De Vrije Universiteit Brussel wil graag meewerken aan het charter dat minister Hilde Crevits wil opstellen na de dood van een student. Maar we verwachten eigenlijk dat veel al wordt gedekt door onze Codex Studentenleven. Dat verklaart vicerector onderwijs- en studentenbeleid Jan Danckaert.

 

Alle erkende studentenkringen verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel vallen onder de Codex Studentenleven. Daarin wordt alle regelgeving vervat: van erkenning tot doop. “Het is zeer uitgebreid en alle aspecten zitten er in”, verklaart vicerector Jan Danckaert.

 

“Volgens de codex mag een student die gedoopt wordt nooit gedwongen worden om iets te eten of te drinken. Een student moet ook altijd kunnen zeggen dat deelname stopt. En dat moet absoluut resepecteerd worden. Bovendien mag de persoon die toezicht houdt op het doopritueel niet onder invloed zijn van drank of drug.”

 

“Mochten er toch enkele zaken zijn die nog niet zijn opgenomen en die minister Crevits met haar charter wel wil dekken, dan kan dat eenvoudig. Het moet wel goedgekeurd worden door de studentenraad van de VUB natuurlijk.”

 

“Maar allereerst zijn onze gedachten bij de familie, studenten, vrienden en onze collega’s van de KU Leuven”, betuigt Jan Danckaert zijn medeleven. “Het is een verschrikkelijke tragedie voor een universitaire gemeenschap.”

 

De codex vindt u hier: https://student.vub.be/sites/vub/files/20171011_codex_studentenleven-1.pdf