You are here

“Wie krijgt op 26 mei mijn stem?” Dat is de vraag die de Vlaamse jeugdraad vandaag aan de VUB’ers stelt op de campus in Etterbeek. Maar ook een vraag die ze met behulp van onze proffen helpt te beantwoorden met tal van activiteiten en workshops voor de studenten die er nog niet uit zijn of op de hoogte zijn van de mogelijkheden op Vlaams, Federaal en Europees niveau.  

 

 

Net zoals alle andere belgen en veel Europeanen trekken we binnenkort naar de stembus.Voor velen onder onze studenten is het de eerste keer dat ze op dat niveau hun stem mogen uitbrengen. Om iedereen geod geïnformeerd in het stemhokje te krijgen, lanceerde de Vlaamse jeugdraad de campagne “Wie krijgt op 26 mei mijn stem?”. Met behulp van proffen en politicologen als Dave Sinardet en andere VUB experts proberen ze de studenten zo op weg te helpen een bewuste en weloverwogen stem uit te brengen op alle niveaus.

 

“ Veel jongeren gaan net als jij straks voor de eerste keer Vlaams, Federaal en Europees stemmen. Maar op wie? Als Vlaamse Jeugdraad scheppen we graag klaarheid. We beantwoorden daarom grag de vragen van onze Vlaamse jeugd en werkten samen met WAT WAT een aanbod uit op maat van de student: light en snackable!,” aldus Sarah Latré, communicatiemedewerkster bij de Ambrassade.

 

Dinner debatten

 

Op het programma staan onder andere een dilemmaspel, een debat met de lengte van een kaaskroket of lunch debatten met de VUB-proffen als Dave Sinardet en andere experten. Schuif mee aan tafel en debatteer over thema’s als ‘de toekomst van werk, de voetafdruk van jongeren en hoe we politics rebooten.

 

Afspraak vanaf 12u aan de esplanade. Meer info op https://vlaamsejeugdraad.be/VUB