You are here

Het grote moment is aangebroken voor een 12-tal studenten industrieel ingenieur. Want vanaf deze week testen zij hoe snel hun zelfgebouwde elektrische racewagen nu echt is tijdens de Europese Formula Student Competitions. Samen met teams van universiteiten over de hele wereld strijden ze voor de eerste plaats.

Het VUB Racing team werd in mei 2017 opgericht. In twee jaar tijd is het aantal leden verdubbeld. De sterkte van dit team is dat de studenten de onderdelen zelf produceren en in elkaar steken onder het motto ‘built, not bought’. Door elk onderdeel van deze wagen zelf te ontwerpen, doen ze de nodige ervaring op die hen zal klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Voor de productie van deze wagen en zijn onderdelen hebben ze gebruik gemaakt van de 3D-printers, lasercutters, CNC-draaibank en freesmachines in het FabLab van de Vrije Universiteit Brussel.

 

Het concept van de Formula Student Competitions is simpel: een productiebedrijf geeft een ontwerpteam bestaande uit studenten de opdracht om een racewagen te ontwikkelen. Aan de hand van een uitgebreide reeks regels waar iedereen zich aan dient te houden, worden deelnemers aangemoedigd om innovatief om te gaan met de beschikbare materialen. Bijna 600 teams over de hele wereld nemen deel aan de competities die doorgaan in verschillende Europese landen. VUB Racing neemt dit jaar deel aan Formula Student Netherlands (TT Circuit) in Assen, Drenthe van 7 t.e.m. 11 juli en Formula Student Andorra (Circuit Parcmotor) in Castelloli, Barcelona van 15 t.e.m. 21 juli.

VUB Racing team trekt ten strijde met zelfgebouwde wagen

Het VUB Racing team is nog op zoek naar financiële steun. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jonathan Sterckx (Jonathan.Sterckx@vub.be) van VUB Racing. Doet u liever een fiscaal aftrekbare gift? Dan kan u het FabLab steunen via deze link. Door het FabLab te steunen, stimuleert u de creativiteit van deze en talloze andere toekomstige ingenieurs.