U bent hier

Vocerector Onderwijs- en Studentenbeleid Jan Danckaert: "Met WeKONEKT.brussels
proberen we ons als universiteit maatschappelijk te engageren."

Gisteren was de Off Campus week in het kader van weKONEKT.brussels halfweg. Vicerector Onderwijs- en Studentenbeleid Jan Danckaert sprak voor de gelegenheid de studenten Toegepaste Economische Wetenschappen en Handelsingenieur toe in de lokalen van Belfius in hun Passage 44 Center. Hij is enthousiast over het initiatief om met studenten en personeel de stad in te trekken. “Dankzij weKONEKT kunnen studenten zich voorbereiden op hun verdere loopbaan na het behalen van hun diploma.”

 

 

Ook bij de studenten valt weKONEKT.brussels duidelijk in goede aarde. “Er is een opkomst van zo’n vierduizend studenten,” zegt Jan Danckaert. Tot dusver loopt het dus zeker goed.” Toch heeft hij ook een paar bedenkingen, weliswaar met in het achterhoofd het feit dat het de allereerste keer is dat de VUB een Off Campus week organiseert. “De communicatie naar de studenten toe verloopt niet altijd even vlot. Ook de zichtbaarheid moet verbeteren. Het zijn zaken waar we zeker en vast rekening mee zullen houden in de toekomst!”

 

Het bezoek aan Belfius zal trouwens een hele dag duren. Tegen het middaguur voegen de medewerkers van de Financiële Administratie van de VUB zich voor een college bij hen, waarna ze naar de Rogier Tower trekken voor een lunch en bezoeken aan onder andere de Marktenzaal van de Belgische bank.

 

Van Belfius naar het VBO
Aan de Off Campus week verlenen zo’n zestig partnerinstellingen hun medewerking. Een daarvan is het VBO, dat op dezelfde dag als waarop Belfius zijn deuren openzet hetzelfde doet in zijn kantoren in de Ravensteinstraat voor een MOBI-workshop over ’City Logistics with P&G in Brussels.’ Tijdens het netwerkingsevent daarna strikken we prof. Cathy Macharis, hoofd van de onderzoeksgroep die voluit ‘Mobility, Logistics and Transport Technology Research Group’ heet.

Prof. Cathy Macharis van MOBI: "Onze workshop werd bijgewoond door een mix
van studenten en externen. Een ideaal netwerkmoment."

“Ik zie het wel zitten om ook in het vervolg dergelijke lezingen en netwerkmomenten te organiseren,” zegt ze. “De studenten vinden het alvast heel leuk. Deze lokalen bevinden zich bovendien dicht bij het Centraal Station, en zijn dus gemakkelijk te bereiken.”

 

Hoe ze op het idee van juist deze locatie is gekomen? “We hebben al samengewerkt met een aantal ondernemingen. Procter & Gamble is een van die ondernemingen. En ook met het Vlaams Instituut voor Logistiek werken we samen. Dan kom je al snel in contact met het Verbond van Belgische Ondernemingen. Vandaar.”

 

(Een foto-impressie van het bezoek aan Belfius en de workshop van MOBI bij het VBO kunt u hier bekijken.)