U bent hier

Donderdag 29 juni vanaf 13.00 uur trakteert de Vrije Universiteit Brussel als grootste Nederlandstalige werkgever in Brussel al haar personeelsleden op een gigantische barbecue. Al 2015 mensen en 50 diensten hebben zich ingeschreven. Het personeel kan daar ook voor het eerst van Scholar! proeven. Dit bier moet de aanzet geven tot een echt VUB-bier.

 

De immense personeelsbarbecue is uitgegroeid tot een traditie aan de Vrije Universiteit Brussel om het academiejaar feestelijk af te sluiten. Het uitgestrekte grasveld rondom het hoofdgebouw wordt een middag lang het toneel van een uitbundig personeelsfeest. We gaan ervan uit dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.
 
 
Het eetfestijn vergt een flinke organisatie. Er zullen honderd barbecues, 520 tafels en 2050 stoelen klaar staan. Een recordaantal van 2015 mensen heeft zich momenteel al ingeschreven. Om de groenten en het vlees te bereiden is er duizend kilo houtskool besteld. Twintig mensen helpen op de dag zelf mee om alles in goede banen te leiden.
 
 
Voor al het personeel van de Vrije Universiteit Brussel – van professor tot bewaker –  is het een feestdag waarmee de zomer definitief wordt ingeluid. De Vrije Universiteit Brussel is de grootste Nederlandstalige werkgever van het Brusselse gewest. De instelling heeft ruim drieduizend personeelsleden; samen met het Universitair Ziekenhuis Brussel zijn het er zelfs over de zesduizend. De VUB heeft een omzet van meer dan 230 miljoen euro en een onderzoeksbudget van 94 miljoen.
 
 
VUB-bier
De Scholar! (of De Geleerde), dat voor het eerst op de BBQ wordt gepresenteerd, moet leiden tot een volwaardig en smakelijk VUB-bier. Voor dit project worden wetenschappelijke expertise en studentikoze traditie gebundeld.  Het personeel mag op de BBQ proeven en haar oordeel geven. Smaakt het, dan kunnen ze zelfs voor 5 euro een grote fles van 75cl kopen.

Personeelsbarbecue 2016

Zo ging het er vorig jaar aan toe.