U bent hier

De diagnose-chip scheidt biologische stalen in talloze kleine onderdeeltjes om verdere analyse te vergemakkelijken. (Bron: PharmaFluidics)

De afgelopen weken haalde PharmaFluidics 2,7 miljoen euro op om hun nieuwe chip wereldwijd te lanceren. Het gaan om een diagnose-chip die biologische stalen scheidt in talloze kleine onderdeeltjes om op die manier verdere analyse mogelijk te maken.

 

PharmaFluidics ging in 2010 van start als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel. Ondertussen zit het bedrijf in Gent als expert in vloeistofchromatografie (liquid chromatography). Ze haalden maar liefst 2.7 miljoen euro op om hun nieuwe chip te lanceren. 

"Onze chip doet het al beduidend beter dan de state-of-the-artmodellen die vandaag gebruikt worden"
-
Johan Devenyns, Managing Director PharmaFluidics

De diagnose-chip zorgt ervoor dat biologische stalen zoals bloed en weefsel gescheiden worden in duizenden deeltjes. Op die manier kan men dan die deeltjes verder analyseren. “Onze chip zorgt voor een aanzienlijke toegevoegde waarde en bespaart ook veel tijd”, zegt Johan Devenyns verder nog.

 

PharmaFluidics

PharmaFluidics (www.pharmafluidics.com) werd opgericht in december 2010 als een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel nadat verscheidene jaren van fundamenteel onderzoek in het domein van microfluidica en chromatografische scheidingstechnieken aan de vakgroep Chemische Ingenieurstechnieken en Industriële Scheikunde hadden geleid tot de octrooiering van lithografisch geëtste micro-pilaarkolommen voor moleculaire scheidingen. Met deze technologie wil PharmaFluidics een doorbraak realiseren in de wereld van analytische scheidingen op basis van vloeistofchromatografie (“HPLC”). Bron: http://qbic.be/