U bent hier

4CITIES, de Europese tweejarige interdisciplinaire master in Urban Studies die vanuit de VUB wordt aangestuurd, kan voor een bijkomende periode van vier jaar rekenen op vers geld van de Europese Unie. De VUB krijgt hiervoor het Erasmus Mundus kwaliteitslabel toegekend. De master wordt ondersteund door UNICA, het netwerk van Europese hoofdstedelijke universiteiten. De nieuwe fondsen worden toegekend vanaf 2019. Het aanbod van de master wordt uitgebreid en de naam verandert van 4CITIES in 4CITIES+. 

 

4CITIES biedt elk jaar aan een dertigtal studenten van verschillende nationaliteiten en disciplines de mogelijkheid om via een interdisciplinaire insteek de culturele, economische, planmatige en urbane complexiteit van steden te vatten en te ervaren. De opleiding reist elk semester naar een van de thuissteden van de zes inrichtende universiteiten: Brussel, Wenen, Kopenhagen en Madrid. 

 

Het is niet ongewoon dat de studenten van 4CITIES in de loop van hun opleiding zo’n vijftig steden in een twintigtal landen bezoeken. In die tijd raken ze vertrouwd met de stedelijke omgevingen en leren ze onder meer hoe die te analyseren en interpreteren via aangepaste methodologieën en datasets. Bedoeling is ze op te leiden tot experts in urbaniteit die o.a. stedelijke en nationale overheden en organisaties kunnen bijstaan met deskundig advies voor een betere urbane planning en management. 

 

4CITIES wordt 4CITIES+ en zal vanaf 2019 twee nieuwe trajecten aanbieden: een professioneel traject met stages in het werkveld en een onderzoekstraject met stages aan Europese onderzoeksinstellingen. Vanaf 2019 worden er ook Erasmus Mundus beurzen aangeboden voor een periode van 4 jaar.

 

Op het einde van de opleiding krijgen de studenten een masterdiploma in Urban Studies. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen voor begin 2019. Je vindt alle informatie over het programma, beurzen en deadlines op www.4cities.eu