U bent hier

Van de afgestudeerde bio-ingenieurs aan de VUB heeft bijna honderd procent na een jaar werk in zeer uiteenlopende gebieden.

Afgestudeerde bio-ingenieurs vinden steeds sneller werkt.  In 2017 was nog slechts 2,4 procent van de afgestudeerde bio-ingenieurs niet aan het werk, in vergelijking met zes procent drie jaar geleden. Dat blijkt uit de tewerkstellingscijfers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. Aan de Vrije Universiteit Brussel heeft 45 procent zelfs direct na het afstuderen een job, blijkt uit een ondervraging van de VUB zelf.

Alle bio-ingenieursrichtingen samen staan op de tiende plaats qua werkzekerheid in vergelijking met alle masteropleidingen en op een gelijke plaats met industriële wetenschappen. Levensmiddelentechnologie en cel-en genbiotechnologie staan zelf bij de absolute top volgens de de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).

Aan de Vrije Universiteit Brussel vinden afgestudeerde bio-ingenieurs heel snel werk. Binnen een jaar is bijna honderd procent aan de slag. Dat bio-ingenieurs gewild zijn op de arbeidsmarkt, blijkt ook uit de stijgende vraag bij bedrijven. Zij rekruteren steeds vroeger in het jaar om hun vacatures op tijd te kunnen invullen met de meest getalenteerde studenten.

Uit de ondervraging van afgestudeerde bio-ingenieurs van de VUB komt ook een duidelijk beeld naar voren in welke sector zij werkzaam zijn. Bovenaan staat de farmaceutische nijverheid met 23 procent. Daarna komt de voedingsnijverheid met twaalf procent. En als derde komt  de biotechnologie met negen procent. Daarna komt een rijkgeschakeerd pallet werkgebieden uiteenlopend van onderwijs tot veevoederindustrie.

Infodagen Bio-ingenieur

Wie wil studeren voor bio-ingenieur, komt op de infodagen alles over de opleiding te weten.

• Universiteit Gent: afgelopen zaterdag 10 maart

• KU Leuven: zaterdag 17 maart

• VUB: zondag 18 maart

Het hele programma van de infodag aan de VUB  en de plek waarop je je kan inschrijven vind u hier: http://www.vub.ac.be/events/2018/infodag-18-maart-2018.