U bent hier

Spoedarts en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali zit nog steeds vast in de beruchte Evin-gevangenis in Iran waar hij terdood veroordeed werd na een oneerlijk proces.

Op donderdag 10 oktober – de internationale dag tegen de doodstraf – nodigt Amnesty International je uit om actie te voeren aan de ambassade van Iran in Brussel.
 

Waarom voert Amnesty International actie?

 

  • Omdat spoedarts en VUB gastdocent Ahmadreza Djalali nog altijd in de beruchte Evin gevangenis zijn executie afwacht, na een manifest oneerlijk proces en terdoodveroordeling
  • Omdat talrijke mensenrechtenverdedigers die tegen de doodstraf vechten, opgesloten blijven, zoals Atena Daemi, Nasrin Sotoudeh en Narges Mohammadi.
  • Omdat Iran zich schuldig maakt aan executies van minderjarige daders, wat absoluut verboden is volgens het internationaal recht.
  • Omdat Iran ook andere regels van het internationaal recht over doodstraf schendt.
  • Omdat we ervan overtuigd zijn dat een massale, vreedzame mobilisatie Iran tot rede zal brengen.

 

Voor de Iraanse ambassade zullen de actievoerders tonen dat de doodstraf hen letterlijk ziek maakt. De vele slachtoffers van Iraanse executies zullen worden gesymboliseerd door lijkenzakken. Amnesty International zorgt voor de nodige attributen om de aanwezigen te verkleden als ziekenhuispatiënten.

 

Sluit je aan bij Amnesty International en herinner de Iraanse autoriteiten eraan dat de doodstraf een wrede en onmenselijke straf is.

 

Prakische info

 

Wanneer? Donderdag 10 oktober 2019
Uur? Van 10u00 tot 11u00
Waar? Voor de Iraanse ambassade in Brussel : Avenue Franklin Roosevelt 15, 1050 Elsene
Facebookevent? https://www.facebook.com/events/3141269485915178/