U bent hier

Foto door Lucas Maes

Sara Stegen trekt haar wandelschoenen aan. Zij zal 100 dagen wandelen ten voordele van het VUB Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek. Sara is een van de sympathisanten die deel uitmaken van de actie #Destination400. Elke deelnemer probeert €1.000 of meer in te zamelen ten voordele van het fundamenteel borstkankeronderzoek van prof. dr. ir. Damya Laoui (VUB-VIB). Wij vonden het verhaal van Sara Stegen indrukwekkend en besloten om eens mee te wandelen.

Waarom heb je de actie ‘Wandelen Geneest’ opgestart en wat houdt deze juist in?

Sara Stegen: “Yamina Krossa en ik zijn al jaren vriendinnen. Ik wil al langer één van haar plannen steunen maar door een jarenlange onstabiele gezondheid, voelde ik me daar eerder niet toe in staat. Nu het beter gaat, kan ik eindelijk zelf iets ondernemen. Het duurde even vooraleer ik wist wat mijn actie zou kunnen zijn. Ik zag het eerst te groots. En steeds weer liep ik vast in mijn dromen. Maar op oudejaar viel de puzzel in elkaar.”

 

Wat als ik nu eens iets kies wat ik fijn vind om te doen én waar ik beter van word. Wandelen. Ik doe dat graag, ik kan het alleen of samen met anderen.
-
Sara Stegen

De actie houdt concreet in dat Sara 100 keer wandelt in 2019. Iedere wandeling kan voor een bedrag van €10 gesponsord worden. Sara wandelt zo’n drie keer per week en op dit moment heeft ze een derde van haar wandelingen afgelegd. Zij zit dus goed op schema.

Foto door Lucas Maes

Wat wil je bereiken met deze actie?

Sara Stegen: “Het initiële doel is om €1000 bijeen te wandelen en zo voor #Destination400 1/400e voor mijn rekening te nemen, samen met mijn netwerk dat me steunt en al dan niet meestapt. Gaandeweg krijgt ‘Wandelen Geneest. Letterlijk.’ meerdere doelen. Fysiek aansterken kan je een tweede doel noemen. Met de systemische mastocytose die ik heb, loop ik meer kans op vervroegde osteoporose (botontkalking). En wandelen is daar een goede remedie tegen. Het derde doel is eerder informatief. Mensen informeren over het baanbrekend onderzoek van prof. dr. ir. Damya Laoui, over de actie van Yamina Krossa en tenslotte over de systemische mastocytose. Deze aandoening is erg zeldzaam, waardoor ze zo goed als niet gekend is.”

 

Vrienden en familie steunen mijn actie, maar ook onbekenden uiten hun enthousiasme en wandelen soms mee. Allemaal samen dragen we bij aan dat geweldig goede doel!
-
Sara Stegen

Wie de actie van Sara Stegen wil steunen kan dat via haar Facebookpagina.

 

Wil jij ook deel uitmaken van #Destination400? Surf dan naar destination400.vubfoundation.be!