U bent hier

Foto  door Saskia Vanderstichele

Dertien VUB-studenten bellen naar alumni in het kader van de jaarlijkse telethon. Wie VUB alumnus of alumna is, krijgt straks misschien wel een telefoontje thuis. Het startschot werd gegeven op maandag 26 november. 

 

Enthousiaste VUB-studenten uit verschillende faculteiten bellen twee weken lang, tussen 16u en 20u, pakweg 10.000 alumni op. IPG Group, het grootste onafhankelijke callcenter in België, staat in voor de opleiding van de studenten en de back-office.  

 

De telethon, een telefonische actie, is een jaarlijkse traditie in de Angelsaksische landen en kent een opmars in Europa. Het is de ideale manier om de banden aan te halen met de alumni en filantropische steun te zoeken voor de universiteit.

 

Telefoontje met een doel
Maar er is meer. VUB Foundation, organisator van de telethon, liet ons weten dat er dit jaar twee belangrijke projecten van de Vrije Universiteit Brussel centraal staan.

 

Één daarvan is de renovatie van het rectoraatsgebouw, oftewel ‘De Sigaar’. Dit gebouw van architect Renaat Braem werd gebouwd in de jaren zeventig en is gegroeid tot een icoon dat de ideologie van de Vrije Universiteit Brussel belichaamt. Ondertussen is het aan een grondige renovatie toe. De overheidssubsidies zijn helaas onvoldoende om deze renovatie volledig te bekostigen.

Het tweede project is het Fabrication Lab, beter bekend als Fablab. Deze unieke multidisciplinaire werkplaats biedt onder andere ingenieursstudenten de mogelijkheid om de theorie uit hun lessen in praktijk te kunnen brengen. Onlangs is dit lab verhuisd naar de nieuwe Usquare.brussels in Elsene. Met een oppervlakte van 2000m² is het ook meteen het grootste Fablab in Brussel. Er is nog nood aan financiële middelen voor de inrichting en uitbouw van een nieuw machinepark.

Foto door Inge Snijders

Wordt u warm van deze projecten? Ook zonder telefoontje kunt u online schenken.

 

Meer info over de telethon bij VUB Foundation, Isabelle Marneffe, of op het telefoonnummer +32-2-629 1542.