U bent hier

Houder, fietspomp en herstel-sleutels.

Studenten fietsen steeds vaker in Brussel. Maar wat als je een platte band hebt of een schroef moet vastzetten? Daarvoor is er nu de BikeTool, waarmee studenten gemakkelijk kleine herstellingen kunnen uitvoeren aan hun fiets.
 

In mei plaatst Br(ik, de servicedesk voor studenten in Brussel, een BikeTool op 5 campussen van de Nederlandstalige hoger onderwijsinstellingen in Brussel. De BikeTool omvat een houder om je fiets aan op te hangen, een universele fietspomp en een set herstel-sleutels om studenten de mogelijkheid te geven zelf herstellingen aan hun fiets uit te voeren. (Type sleutels: steeksleutels maten 8-9 /10-11/15, bandenlichters, inbus-sleutels maten 2/2,5/3/4/5/6/8 mm, schroevendraaiers kruiskop, platte kop en een Torx sleutel T-25.)
 

Sportieve studenten

Br(ik ondersteunt zo het gebruik van de fiets als evident vervoersmiddel voor studenten, met als troeven snelheid, flexibiliteit, grote actieradius en stadsverbinding. Bovendien verhoogt BikeTool de zichtbaarheid van de fiets op de campus, wat andere studenten kan motiveren om de fiets te nemen. De BikeTool wordt geplaatst op campussen van Vrije Universiteit Brussel (Etterbeek en Jette), Erasmushogeschool Brussel, Odisee en LUCA School of Arts.

De fietsherstelzuil vind je aan de ingang van gebouw A, op campus Jette en voor het Infopunt, op campus Etterbeek (verschijnt daar eerstdaags). Wie een band moet plakken, kan gratis klevers en lijm halen bij de medische bibliotheek of aan het Infopunt. Voor grotere reparaties kun je in Etterbeek nog steeds terecht in het Fietspunt aan de Triomflaan, in Jette komt de Velofixer, de fietsenmaker met de bakfiets nog ongeveer driemaandelijks langs.

 

Uitgebreide infrastructuur

In Jette breidde de fietsinfrastructuur stevig uit: er werden douches voor de fietsers ingericht in gebouw B, twee nieuwe fietsenstallingen met in totaal 50 plaatsen onder B/C (status: de fietsbogen in het open deel zijn geplaatst en in gebruik , de poort met toegangscontrole voor de afgesloten stalling is in de maak en ook de vloer daar krijgt nog een verfbeurt) en het aantal rekken in openlucht werd stevig uitgebreid.

 

De inhuldiging en demonstratie vindt plaats op dinsdag 10 mei om 13 uur op de campus van Vrije Universiteit Brussel in Jette.