U bent hier

Het Canadese Bee Vectoring Technologies International Inc. (BVT), een vooraanstaande ontwikkelaar van oplossingen voor duurzame landbouw, en de Belgische Biobest Group NV, een wereldspeler in bestuiving en biologische bestrijding kondigen vandaag een samenwerking aan. Beide ondernemingen bieden elkaar wederzijds toegang tot bepaalde octrooien op het gebied van hommelvectoring.

 

Deze overeenkomst maakt het beide ondernemingen makkelijker om telers in de hele wereld oplossingen aan te bieden op dit gebied. Hommelvectoring houdt in dat hommels natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen gericht en dus efficiënt en effectief op het gewas aanbrengen. Tegelijkertijd zorgen de hommels voor bestuiving van het gewas. De aanpak zorgt voor een spectaculaire vermindering van overmatige bespuitingen en waterverbruik. Daarmee voorziet het telers van hogere opbrengsten, betere gewasbescherming en een gezondere natuurlijke oplossing.

 

Pioniers in hommelvectoring

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: “Bestuiving door hommels is een doorslaggevende factor in de landbouw overal ter wereld. Het heeft gezorgd voor een enorme toename van de productiviteit en voor een onmiskenbare stap in de richting van meer duurzaamheid. Hommelvectoring biedt een nieuw scala aan toepassingsmogelijkheden. Het combineert bestuiving met gerichte gewasbehandeling.” Zowel Biobest als BVT zijn pioniers op het gebied van hommelvectoring. “Het wederzijds verlenen van licenties voor specifieke patenten van beide ondernemingen biedt kansen. Onze partners en onze klanten krijgen toegang tot de beste mogelijkheden van hommelvectoring. Bovendien kunnen zij erop vertrouwen dat Biobest en BVT het voortouw nemen in de verdere ontwikkeling.”

 

Gedeelde visie en betrokkenheid

Ashish Malik, CEO van BVT, vult aan: “BVT en Biobest delen een visie en een betrokkenheid bij duurzame landbouw. Wij geloven dat hommelvectoring een krachtig mechanisme is voor een optimale toepassing van biopesticiden en andere natuurlijke gewasbescherming. Biobest is wereldwijd aanwezig, is een vooraanstaande hommelleverancier en doet belangrijk wetenschappelijk onderzoek op het gebied van natuurlijke biologische oplossingen. Voor BVT is het zowel een mijlpaal als een bron van trots dat onze vectoringtechniek erkend wordt en een plaats krijgt bij een marktleider die een gelijksoortige visie heeft op de toekomst van de landbouw.”

 

Flying Doctors®

Biobest heeft samen met de onderzoeksgroep van professor Guy Smagghe aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel) gewerkt aan de ontwikkeling van een hommelnest dat is uitgerust met een dispensertechnologie. Dat brengt Biobest Group sinds 2013 op de Europese markt onder de naam Flying Doctors®. BVT is opgericht met als basis het werk van emeritus professoren van de University of Guelph in Ontario, Canada. De commerciële ontwikkeling is snel gegaan. De onderneming richt zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt. BVT bezit wereldwijd meer dan zestig patenten en patentaanvragen, die vijf verschillende facetten van zijn technologie beslaan.

 

Over Biobest Group NV - www.biobestgroup.com

Biobest, met hoofdzetel in België, is een vooraanstaande speler op het gebied van bestuiving en biologische bestrijding. Biobest heeft een distributienetwerk dat telers in meer dan zestig landen op vijf continenten bereikt. Hierdoor kan wereldwijd een uitstekende service geleverd worden. Biobestdistributeurs in veel landen zijn belangrijke partners, met wie het bedrijf nauw samenwerkt om de klanten te helpen hun economische en ecologische doelen te bereiken.

 

Over Bee Vectoring Technologies International Inc. - www.beevt.com

BVT ontwikkelde en bezit een hommelvectoringtechniek waarop een patent is aangevraagd. Deze technologie is ontwikkeld om hommels en bijen op een onschadelijke manier te gebruiken als natuurlijke verdelers van een aantal mengsels in poedervorm. Deze mengsels bestaan uit natuurlijke stoffen die algemene plantenziekten voorkomen of bestrijden, terwijl ze tegelijkertijd de groeikracht en de productiviteit van gewassen verhogen. Deze unieke technologie resulteert in hogere opbrengsten, betere kwaliteit en minder impact op het milieu zonder het gebruik van water of arbeidsonderbrekingen.

 

Neem voor meer informatie contact op met:
Ashish Malik, President & CEO, BVT
arketing@beevt.com

 

Lise Verachtert, Communication Coordinator, Biobest Group NV
lise.verachtert@biobestgroup.com

 

Babak Pedram, Investor Relations, Virtus Advisory Group
bpedram@virtusadvisory.com
Tel: 416-995-8651