U bent hier

“De ongelijkheid in de wereld neemt af”, zegt econoom Branko Milanovic. Foto: youtube.com

De Servisch-Amerikaanse econoom Branko Milanovic zal op woensdag 12 oktober aan de VUB een lezing geven over ongelijkheid in de wereld, migratie en globalisering.  De voordracht maakt deel uit van de Kapuscinski Development Lectures, een initiatief van de Verenigde Naties (UNDP) en de Europese Commissie. Deze lezingenreeks heeft als doel om vooraanstaande ontwikkelingsdenkers dichter bij de Europese student te brengen.

 

Branko Milanovic is als econoom gespecialiseerd in wereldwijde inkomensvraagstukken. In 2016 bracht Milanovic zijn spraakmakend boek ‘Global Inequality’ uit, waarin hij opvalt met zijn visie over de ontevreden middenklasse in Europa en de VS, het effect van globalisering op ongelijkheid en de impact van migratie. Volgens Milanovic heeft de groei in landen als China en India een belangrijke impact op de globale verbetering van de ongelijkheid. Voorts pleit hij onder meer voor gereguleerde migratie, zodat personen uit andere continenten de mogelijkheid kunnen hebben om een aantal jaren in Europa te werken.

 

 

Praktisch

 

De lezing zal doorgaan op de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Etterbeek op woensdag 12 oktober om 17h30 in aula Q.B.  Toegang is gratis. De lezing wordt georganiseerd door het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS), VUB, UNDP en de Europese Commissie (DEVCO).

 

Voor bijkomende informatie over het evenement en inschrijvingen: http://bit.ly/2cN9glm en op www.ucos.be

 

Voor bijkomende informatie over de Kapuscinski Development Lectures: http://kapuscinskilectures.eu/