U bent hier

Brussel is hotter dan ooit Erasmusstudenten. Komende week verwelkomt de Vrije Universiteit Brussel 171 bachelor- en masterstudenten tijdens haar Orientation Week. De universiteit noteert daarmee een stijging van meer dan 25 % Erasmusstudenten ten opzichte van vorig jaar in het eerste semester. De impact van de aanslagen in maart 2016 lijkt zo helemaal verteerd.

 

 

Met nog een week te gaan tot de start van de lessen ontvangt de Vrije Universiteit Brussel deze week al een 500-tal internationale studenten tijdens de Orientation Week. Dit is een initiatief van het International Relations and Mobility Office om de buitenlandse studenten wegwijs te maken in het kluwen van papieren die ze bijvoorbeeld in orde moeten brengen voor de start van het academiejaar. Deelnemende studenten krijgen er tijdens het programma tal van infosessies of facultaire verwelkomingen voorgeschoteld. Daarnaast is er echter ook plaats voor ludieke activiteiten zoals een Brussels City Tour of een introductie tot de humor van de Belg ter kennismaking met de Belgische cultuur.

 

Op de deelnemerslijst van de Orientation Week staan heel wat Erasmusstudenten die voor Brussel als studentenstad kiezen. Daarnaast zijn er ook heel wat ‘degree-seekers’ die hier een extra masteropleidingen komen volgen of zich inschreven voor 1 van de 2 Engelstalige bacheloropleidingen die de universiteit aanbiedt. Hoeveel extra buitenlandse studenten deze opleidingen hebben aangetrokken, valt momenteel nog niet vast te stellen, aangezien de inschrijvingen nog steeds lopen. Hier hoopt de universiteit echter ook een stijging te noteren.

 

Tijdens de algemene infosessie op 18 september in Auditorium QA mocht de universiteit studenten uit 87 verschillende landen verwelkomen, waaronder enkele exotische bestemmingen zoals Mongolië en Mauritius.