U bent hier

Dokters en gezondheidsorganisaties trekken aan de alarmbel over de luchtvervuiling in Brussel. In een open brief aan de Brusselse regering wijzen ze erop dat de verontreiniging jaarlijks verantwoordelijk is voor de dood van 632 Brusselaars. Ze vragen de regering dan ook dringend actie te ondernemen en onder meer ook black carbon op te nemen in hun streven om de kwalijke effecten van luchtvervuiling tegen te gaan.

 

De open brief is gepubliceerd in De Morgen en werd onder meer ondertekend door de Gezinsbond, Dokters van de Wereld, het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie, Schone Lucht BXL, een aantal dokters van het UZ Brussel en de KU Leuven, de Belgian Lung and Tuberculosis Association en BRAL.

 

Willy Baeyens, professor milieuchemie aan de VUB, zegt in een interview op tvbrussel dat de brief er gekomen is naar aanleiding van de klimaatconferentie in Parijs. Die heeft plaats in december en wordt algemeen beschouwd als de laatste kans om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. 

Willy Baeyens over de open brief op tvbrussel