U bent hier

“Iedereen kan een held zijn”. Met deze woorden sprak Caroline Pauwels de VUB-personeelsleden toe tijdens haar Nieuwjaarsspeech. In De Afpraak op Eén herhaalde ze deze woorden nog eens voor alle Vlamingen. De mensen van het VUB-kinderdagverblijf zijn haar persoonlijke helden. Wie is jouw VUB-held? Laat het ons weten via ikhebnieuws@vub.ac.be.

 

“We kunnen het verschil maken door kleine dingen te doen. Kijk maar naar de Warmste Week – waar heel veel mensen iets betekenen voor iemand anders”, zegt Caroline Pauwels in De Afspraak. Aan de VUB zelf zijn de mensen die dagelijks de kinderen van andere VUB’ers opvangen haar persoonlijke helden. In haar nieuwjaarsspeech zegt ze daarover:

Ik wil dat we er een gewoonte van maken om af en toe ook de onzichtbare, dagelijkse helden te bedanken en te eren
-
Caroline Pauwels

“Elke dag zijn de mensen van de crèche er voor onze allerkleinsten. Dat zijn, voor mij, evenzoveel dagelijkse heldendaden. Laten we niet vergeten: vandaag zwerven er in België bijna 4000 minderjarige kinderen rond, niet begeleide jonge asielzoekers. Op de VUB omringen we de allerkleinsten met waar ze recht op hebben en waar alle kinderen recht op hebben: liefde, warmte, creativiteit.  Dus dank aan de lieve mensen van de crèches, de dagelijkse helden die uw kinderen graag zien wanneer u dat even zelf niet kan. Ik wil dat we er een gewoonte van maken om af en toe ook de onzichtbare, dagelijkse helden te bedanken en te eren. Ik doe dat vandaag alvast zelf en vraag u dat af en toe ook te doen: wie is uw VUB-hero?”

 

Wie is jouw VUB-held?
Jij kan ervoor zorgen dat hij of zij binnenkort in de spotlight gezet wordt.  
Stuur een mail naar ikhebnieuws@vub.ac.be en overtuig ons: waarom verdient jouw held het om in de spotlight te staan? Wie weet staan onze schijnwerpers binnenkort dan wel de op hem of haar gericht.

 

Herbekijk hier het interview met Caroline Pauwels in De Afspraak.