U bent hier

Het campagnebeeld voor de wedstrijd van het vernieuwde VUB Career Center

Een professionele fotosessie. Een gratis lunch. Drie gratis workshops. En als kers op de taart een wedstrijd waarbij de winnaar een week lang als sidekick mag meelopen met rector Caroline Pauwels. Het VUB Career Center heeft sinds oktober verleden jaar een vernieuwde werking en dat wil het nu geweten hebben: op dinsdag 7 maart pakte het uit met een groots opgezet kick-off event in gebouw D van de campus in Etterbeek. 

A professional photo shoot, free lunch and free workshops. And last but not least a contest that allows the winner to be our rector Caroline Pauwels’s sidekick for a week. All of this will take place during the grand kick-off for the renewed VUB Career Center on Tuesday March 7 at Building D.

 

Het event startte om 11u30, het moment waarop de fotograaf de eerste foto nam. Tweeënhalf uur lang nam hij van wie het wilt een professionele profielfoto, ideaal om te gebruiken op LinkedIn. Ondertussen kon iedereen - tot 12u30 - genieten van de gratis lunch. Daarna was het tijd voor Caroline Pauwels. Ze kwam de wedstrijd voorstellen waarmee het VUB Career Center wil aantonen dat het heel wat te bieden heeft voor studenten die klaarstaan om een nieuwe wereld – die van de arbeidsmarkt - vol enthousiasme te betreden. 

 

“Het is niet alleen een kans voor de studenten, maar ook voor mij als rector, ik kan er veel uit leren. Het zal een grote impact op mijn job hebben, ik kijk er alvast naar uit. ik zoek vooral studenten met bepaalde vaardigheden en waarden:

 

Vaardigheden

  • Teamwork
  • Networking: breng je netwerk en leer het mijne kennen
  • Empathie
  • Leidinggeven
  • Innovatie

 

Waarden

  • Balans
  • Integriteit
  • Tolerantie
  • Mildheid
  • Respect”.

 

Inschrijven kan tot en met 29 april via deze link. Tot begin juni volgen er dan enkele tests en daarna is er nog een bootcamp dat begint op 6 juni. De eerste week van het nieuwe academiejaar wordt één gelukkige student een weekje rector, en mag die zelfs een toespraak houden tijdens de Academische Opening.

We willen de kloof tussen studenten en arbeidsmarkt verkleinen
-
Caroline Vercauteren, The Adecco Group

“Het is inderdaad ons doel de kloof tussen studenten en de arbeidsmarkt te verkleinen,” zegt Caroline Vercauteren van The Adecco Group. “Daarom ook de wedstrijd Rector for One Week. Geen betere manier om te weten te komen hoe het er in de ‘echte wereld’ aan toegaat, dan een weekje mee te lopen met iemand die er volop in staat.”.

WHO WANTS TO BE RECTOR FOR 1 WEEK?

VUB-rector Caroline Pauwels daagt masterstudenten uit om een week lang met haar mee te lopen

Opmerkelijk detail: een vaste medewerker van het VUB Career Center is Aline Baeyens. Zij was in mei een van de zeven finalisten van de wedstrijd CEO for One Month, waarop Rector for One Week is gemodelleerd. Zij studeerde taal- en letterkunde aan de Universiteit van Gent, en is dus een levend voorbeeld van het feit dat je met een universitair diploma veel meer kanten uit kunt dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Hetzelfde geldt trouwens voor Laure Hermans, die agogische wetenschappen studeerde aan de VUB en nu ook werkzaam is als medewerker van The Adecco Group bij het VUB Career Center.

 

Workshops voor een geslaagde toekomst
Maar het helpt natuurlijk als je op voorhand weet wat toekomstige werkgevers van je verwachten. Het is op dit punt dat het VUB Career Center begeleiding aanbiedt. Door middel van workshops en sessies leer je er hoe je je c.v. samenstelt, in welke skills je uitblinkt en aan welke er nog werk is, hoe je jezelf het beste ‘verkoopt’, en zo voort. De drie workshops op het kick-off event gaven een mooie doorsnede van de diensten die het VUB Career Center aanbiedt.