U bent hier

De firma Collibra, gespecialiseerd in Data Governance, kondigde vandaag aan 50 miljoen euro te hebben opgehaald. De Brusselse onderneming is een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en werd opgericht door vier belgen. Een van de nieuwe investeerders is Iconiq Capital, dat onder meer met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg samenwerkt.

 

Collibra, opgericht in 2008, ontwikkelt software die beantwoordt aan de behoeften van ondernemingen op het vlak van gegevens en informatie (Data Governance) en die hen helpt problemen op te lossen verbonden aan interne en externe informatiestromen. 

 

Iets meer dan een jaar geleden werd Collibra door het studiebureau Forrester uitgeroepen tot Market Leader in haar marktsegment, naast IBM en Infomatica.

 

Vanuit haar vestiging in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest profileert Collibra zich als een van de meest geavanceerde spelers op de markt, door zich te onderscheiden met het werkplatform dat zij aanbiedt en dat het enige is dat globale visie en workflow koppelt in drie van de vijf sleuteldomeinen in data governance.

 

“De jongste jaren neemt de complexiteit van de gegevens hand over hand toe, en het is voor bedrijven dan ook van essentieel belang die gegevens gemakkelijk terug te kunnen vinden en kwaliteitsgegevens afkomstig van betrouwbare bronnen te identificeren om ze te gebruiken bij hun besluitvorming, analyse en verplichte reporting “, verduidelijkt Felix Van de Maele, CEO bij Collibra. “Collibra biedt een oplossing waarmee databeheerders of Chief Data Officers en elke kenniswerker de gegevens die zij verwerken volledig kunnen vertrouwen en de waarde van hun bedrijfsgegevens kunnen maximaliseren”.