U bent hier

Fans van gamen lezen beter even verder, want wist je dat er dit weekend een LAN-party aan de VUB georganiseerd wordt? Van vrijdag 22 februari tot en met zondag 24 februari wordt de Mandelazaal door de studenten Computerwetenschappen omgetoverd tot een hoogtechnologisch landschap waarin studenten het tegen mekaar zullen opnemen in games als League of Legends, Call of Duty, Rocket Launch of Global Offensive. Onder de deelnemers ook Yelda Büyük die ons deze week haar leven als studente Computerwetenschappen aan de VUB toont via onze Instagram account.

 

 

Ja, wie dacht dat Computerwetenschappen enkel weggelegd is voor saaie en vreemde studenten van het mannelijk geslacht moet zijn mening dringend herzien. “Vaak denkt men dat Computerwetenschappen enkel iets voor mannen is en die studenten niks anders doen dan de ganse dag te gamen.  Maar dat is absoluut niet correct. Wij hebben net zo’n studentenleven als een ander en dat wil ik deze week wel eens tonen op jullie Instagram account,” vertelt Yelda ons.

Lanparty

“Net zoals de andere studenten gaan we samen naar TDs’, organiseren we gezellige kroegentochten en occasioneel spelen we wel eens spelletjes. Net zoals we dit weekend ook gaan doen tijdens de LAN-party, de grootste van de VUB trouwens”. Vanaf vrijdagmiddag 18u verandert studentenkring Infogroep de Mandelazaal voor een gans weekend in een gameruimte waarbij een 70-tal studenten tot en met zondagmiddag 14u het beste van zichtzelf geven tijdens games als League of Legends, Global Offensive, Rocket League, Tetrinet en Call of Duty. Nieuwsgierigen zijn altijd welkom. Studenten die zelf nog willen meedoen kunnen hier terecht voor meer info.

 

Samen problemen oplossen, samen leren

Wat Yelda vooral fijn vindt aan de opleiding Computerwetenschappen is de passie en verbondenheid onder de studenten. “Iedereen is bereid om elke dag nieuwe zaken bij te leren of mekaar te helpen. Het leukste aan mijn richting is dan ook de constante kennis die ik er opdoe. Dankzij mijn vrienden die mij bijstaan in mijn studies leer ik elke dag bij.”

 

Dat bijleren trekken de studenten ook door in hun studentenkring Infogroep. Want de kring biedt naast het nodige entertainment ook hulp aan voor eerstejaars. “Zo verdwalen die nieuwe studenten niet in hun studietraject en kunnen ze met een beetje hulp hun sterktes beter in de verf zetten,” aldus Yelda. Dat dit project een voltreffer is, blijkt trouwens uit het feit dat studenten later meestal zelf de nieuwe hulpverleners worden.

 

 

Meer info over de opleiding Computerwetenschappen vind je hier.

Meer info over de LAN-party kan je hier terugvinden.