U bent hier

Er is niet een reden om naar een infodag van de VUB te gaan, er zijn er vijf. Welke? Dat moet je zelf ontdekken. Bij voorkeur ter plaatse zelf. Maar als je er niet bij kan zijn (foei!), dan alvast hier een aantal onweerstaanbare highlights.

 

1. Rondleidingen

 

Dompel je onder in de wondere wereld van een opleiding. Volg een of meerdere infosessies of tours. Ontdek welke opleidingen de VUB aanbiedt en wat ze inhouden. Bezoek de labo’s, anatomiezaal, tolkatelier, enz.

 

2. Dwaal rond op onze infomarkt

Vragen over studiekeuze, financiering van de studies of het combineren van werken en studeren? Kom ze stellen op de infomarkt. Ook studenten uit Nederland en ouders kunnen hier terecht.

3. ONZE SPECIALISTEN GEVEN JOU DE JUISTE INFORMATIE

Met proffen en studenten een gesprek starten? Geen probleem, enkel de koffie mist nog! Stel al je vragen aan onze proffen en medewerkers, ze geven je met plezier een antwoord. Ook onze studenten zijn aanwezig. Wie weet lossen ze enkele tips om het jaar goed te starten.

 

4. TEST JE VOORKENNIS

Maak een toets wiskunde, fysica, chemie of academisch taalgebruik, en ontvang na afloop persoonlijke feedback.

‘De voorkennistoetsen zijn geen examens, leerlingen moeten geen schrik hebben om ze te komen afleggen. Het einddoel is dan ook geen score geven, maar de toekomstige studenten te informeren over waar ze nu staan en wat ze, als dat nodig is, nog kunnen doen om zich optimaal voor te bereiden.’

Tom Dorissen, Studiebegeleider VUB

 

5. KIES JE TOEKOMSTIGE KOT

Kom alles te weten over de verschillende mogelijkheden om op kot te gaan. Op de campus in een VUB-kot of eerder in Brussel via Bri)k of Bru Upkot. Je kan ze op inspecteren alvorens je een keuze maakt. Een definitieve beslissing hoeft nog niet.

 

Ga je niet op kot? Neem dan een kijkje waar je kan crashen na een wild feestje ;)

 

Zin gekregen om het mee te maken? Dat regel je hier!