U bent hier

Een tijdje geleden organiseerde de onderzoeksgroep voor fotonica VUB B-PHOT hun allereerste Bootcamp Photonics for Bachelor studenten, een initiatief dat volgde op vragen van studenten en van bedrijven.

 

Waarover gaat die fotonica eigenlijk? Is dat niet heel erg specifiek of is het net exact het tegenovergestelde, met oneindig veel mogelijkheden? Waarom heeft de Europese Commissie fotonica uitgeroepen tot een sleuteltechnologie (Key Enabling Technology) voor de 21e eeuw?

 

Om fotonica wat meer in de schijnwerpers te zetten en ook tastbaarder te maken, nodigde VUB B-PHOT bachelor studenten uit voor een ontdekkingsreis naar de wereld van fotonica. Welke plaats was beter geschikt dan het unieke Photonics Innovation Center aan de VUB? 

 

Tijdens deze intensieve dag maakten studenten kennis met wereldwijde trends in fotonica, kregen ze korte pop-up lessen in optische communicatiesystemen en fotonica, naast hands-on sessies in het laserlab, een workshop om een ​​draadloze kleur-moodlamp te bouwen met PHABLABS en uiteindelijk een afsluitend bezoek aan de supergeïnstalleerde productiehal en de cleanroom.

 

Om 8:00 vertrok de B-PHOT-bus naar de VUB Photonics Campus in Gooik, om pas om 19.00 uur ‘s avonds terug aan te komen in Etterbeek. Een goedgevulde zaterdag, met opgewekte deelnemers tot het einde van het uitdagende programma!

 

Kijk maar even naar The Aftermovie Bootcamp Photonics for Bachelors 2018 voor een korte impressie. 

 

Alle studenten konden voor elk van de 7 sessies punten geven op een schaal van 0 tot 10. Gemiddeld gaven ze een 8,2/10 voor alle sessies. Het laagste cijfer was 7,1/10, waarmee we zowaar een grote onderscheiding behalen. Oneindige dank, de waardevolle feedback verwerken we in de volgende editie 2019!

 

Hopelijk hebben we jonge ingenieurs en wetenschappers geïnspireerd om fotonen en lichttechnologie innovatief toe te passen en daarmee het verschil te maken in hun domein. We bedanken ook de vrijwilligers/experten die de bootcamp de moeite waard maakten, en in het bijzonder ook Anas Gasser om zijn ervaring als masterstudent te delen.

 

Zin gekregen in fotonica? Volg ons voor de volgende editie 2019, via www.bootcampphotonics.be

 

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Sophie Messens, smessens@b-phot.org.

VUB Bootcamp #Photonics aftermovie