U bent hier

Startup Konligo, een spin-off van de VUB gesteund door Innoviris en Start it @KBC, maakt komaf met de vele arbeidsintensieve uren die tot op vandaag nodig waren om podia, tenten en standen op te bouwen. Konligo’s gepatenteerde technologie laat toe om in minder dan 10 minuten een stijlvolle en robuuste structuur op te zetten: zeer compact voor transport (135x kleiner dan het volume in eindtoestand) en eenvoudig en snel zelf te installeren.

 

De evenementenwereld is wereldwijd een gigantische markt. Jaarlijks worden er 30 miljoen bedrijfsevents georganiseerd, waarbij 60 miljard euro gespendeerd wordt aan infrastructuur, zoals tenten, overkappingen, podia, ontvangstruimtes, beursstanden, etc. Wereldwijd zijn er meer dan 50.000 tentenverhuurders. En alleen al in Europa zijn er meer dan 10.000 festivals. Konligo, een spin-off van de VUB, lanceert nu FasTival, de allereerste tentconstructie die niet alleen in minder dan 10 minuten opgezet kan worden, maar ook voldoet aan de stabiliteitsnormen en gaat voor een hoogwaardige esthetiek.

 

De FasTival-tent bestaat uit een aluminium boog met een overspanning van 7m, 3,5m hoog en 3,5m diep. De tent oogt spectaculair en wordt op een indrukwekkende manier opengeplooid: op slechts een tiental minuten ontstaat een overdekte structuur van 22m2, die maar liefst  135 keer groter is dan in zijn compacte, gesloten vorm tijdens transport.

 

Met hun allereerste outdoorproduct, FasTival, maakt startup Konligo komaf met de klassieke tentstructuren.

 

Aushim Koumar, founder van Konligo: “Tot op heden kan je op evenementen twee types tenten vinden: eenvoudige structuren die snel opgezet kunnen worden maar onvoldoende robuust zijn, ofwel forse structuren die behoorlijk wat tijd innemen om op te bouwen. FasTival, combineert beide eigenschappen: het is een stijlvolle en robuuste tentconstructie die je dankzij een ingenieuze structuur snel en gemakkelijk opzet binnen de tien minuten. Het is een robuuste pop-uptent, die bovendien ook nog eens in het oog springt”

 

Schaartechnologie ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Brussel

De ingenieuze structuur van de  FasTival-tent is te danken aan de schaartechnologie. Prof. De Temmerman en prof. Tysmans onderzoeken al meer dan 15 jaar lichtgewicht en transformeerbare structuren en exploreren hoe je hiermee een grote waaier aan boeiende vormen kan ontwerpen die, heel stevig, uitermate compact en gemakkelijk transporteerbaar zijn, én mooi ogen. In 2018 bundelde een groep gemotiveerde en enthousiaste entrepreneurs en onderzoekers hun krachten en richtten ze startup Konligo op.

 

Outdoor, indoor en Artsen Zonder Grenzen

FAsTival is het eerste outdoorproject van startup Konligo, en wordt al gebruikt door enkele evenementorganisatoren, waaronder Festi-Rent en Jospop. De startup wil tegen eind 2018 haar eerste tien FasTivals hebben verkocht en ook partners hebben gevonden voor het huren van haar FasTivals.

 

In het najaar lanceert Konligo haar eerste structuur voor indoorgebruik. De startup werkt daarnaast ook aan een veldhospitaal in samenwerking met Artsen Zonder Grenzen, een project dat tegen medio 2019 klaar zal zijn. Ook deze projecten  zullen extra compact en snel te installeren zijn.

 

Lees meer:

Het Nieuwsblad: “Innovatie op bedrijfsevents en festivals: bouw eens een festivaltent”