U bent hier

Morgen begint de internationale week van de vrijwilliger. Met dit initiatief wil het Vlaamse Steunpunt Vrijwilligerswerk de 750.000 vrijwilligers die Vlaanderen rijk is in de bloemetjes zetten. Ook aan de VUB lopen er een pak rond. Volgende week zetten we er een aantal in de kijker, maar vandaag geven we al het woord aan Isabeau Hufkens. Isabeau volgt de opleiding actuariële wetenschappen, maar is daarnaast voorzitter van de Studentenraad van de VUB. Dat doet zij volledig vrijwillig, en ook alle overige leden van de studentenraad zijn vrijwilliger. Dit jaar vinden de verkiezingen van de Studentenraad plaats van 14 maart tot 11 april, en studenten kunnen zich nog kandidaat stellen tot maandagavond 29 februari, vandaar…

Isabeau Hufkens, voorzitter Studentenraad VUB

Studierichting?
Actuariële wetenschappen

 

Welk(e) vrijwilligersproject(en) organiseer/steun jij?
Ik ben voorzitter van de Studentenraad.

 

Wat houdt dat precies in? Wat doen jullie precies?
Als studentenvertegenwoordiger neem je deel aan de besluitvorming van de Vrije Universiteit Brussel. Op die manier kan je niet alleen de belangen van de student verdedigen, maar ook mee het beleid van de VUB bepalen! De rol als studentvertegenwoordigergaat zelfs veel verder dan alleen de universiteit. We zetelen namelijk ook in veel externe organen zoals VVS, BAST, Brik,…..

 

Hoe lang doe je al aan vrijwilligerswerk?
Toen ik 12 jaar oud was, zetelde ik in de leerlingenraad. Later ben ik ook in vele andere organen vrijwilligerswerk beginnen doen zoals: speelpleinwerking, Chiro, Sporta, VDS.

 

Hoeveel tijd per maand spendeer je hieraan?
Dat is moeilijk in te schatten. Tijdens drukke periodes kom ik aan een 40 uur per week, gedurende de examenperiode ben ik vooral met mijn studies bezig. Toch denk ik dat ik, alles bij mekaar, gemiddeld 20 uur per week aan de studentenraad spendeer als voorzitter.

 

Waarom doe je aan vrijwilligerswerk?
Je weet dat je voor een ander iets kunt beteken en dat je het verschil kunt maken, daarnaast is het een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding.

 

Wat haal je persoonlijk uit vrijwilligerswerk?
Het geeft me de mogelijkheid mezelf te ontwikkelen en veel ervaring op te doen. Daarenboven leer ik er nog een pak toffe, nieuwe mensen mee kennen ook.

 

Waarom zou je andere studenten aanraden aan vrijwilligerswerk te doen?
Ieder mens heeft eigen redenen om vrijwilliger te worden, maar je zal pas tijdens het vrijwilligerswerk beseffen hoe leerrijk de hele ervaring is. Ik zou zeggen, stel je nog kandidaat voor de Studentenraadverkiezingen die er binnenkort aankomen. Tot en met maandagmiddag kan je je hiervoor nog kandidaat stellen en ik kan het alleen maar aanraden! 

 

Waar kunnen mensen meer info over jouw project vinden?

Gewoon surfen naar onze website. Daar vind je alle info.