U bent hier

De Vrije Universiteit Brussel is de voorbije jaren sterk gegroeid. Zo sterk, dat de vraag rijst of de universiteit hierdoor wezenlijk is veranderd. Typisch VUB vragen we dit natuurlijk aan onze gemeenschap: 17 weken lang geven we telkens één groep weer, en stellen hen een vraag over de VUB. Vandaag is de vakgroep FARM (Farmaceutische en Farmacologische Wetenschappen) aan de beurt. 

1) Lidia De Troyer; 2) Fabienne Van Bamis; 3) Vera Rogiers; 4) Ann Van Eeckhout; 5) Steven Branson; 6) Mathieu Vinken 7) Anja Heymans; 8) Shabnam Behrouzi; 9) Souad Moudallel; 10) Stephane Steurbaut; 11) Kris Demeyer; 12) Gamze Ates; 13) Anouk Pierre; 14) Katrien Decq; 15) Najat Aourz; 16) Laura Legat; 17) Dinja De Win; 18) Santina Gorsen; 19) Ruani Fernando; 20) Kristien De Paepe; 21) Terry Desmae; 22) Robim Marcelino Rodrigues; 23) Ann Massie; 24) Thomas Demuyser; 26) Giulia Albertini; 27) Dimitri De Bundel; 28) Alessandra Natale; 29) Karolien Buyl; 30) Carina De Rijck; 31) Anke Desmet; 32) Jennifer Bolleyn; 33) Michaël Maes; 34) Kamila Rzewucka-Janiak; 35) Andres Ceuterick; 36) Paul Claes; 37) Manon Vivier; 38) Sven Declerck; 39) Margaret Verbuyst; 40) Johan Viaene; 41) Mourad Kharbach; 42) Pieter Cornu; 43) Bart De Cock; 44) Ilse Smolders; 45) Yannick Van Wanseele; 46) Ief Jan De Greef; 47) Inès Ganco Salsinha; 48) Debby Mangelings

De Vraag: «Als de VUB een pilletje was, tegen wat zou het helpen?»

 

De Antwoorden:

 

1 Lydia DE TROYER

Tegen veroudering in mijn geval (lacht).

 

1 Johan VIAENE

Dat is een heel goede vraag! Het antwoord dat ik daarop zou geven is dat het je kijk zou kunnen verruimen op de wereld. Eigenlijk heb je een groot vizier dat je met dat pilletje zou krijgen. Dat is wat ik zou bekomen als de VUB een pilletje was.

 

3 Vera ROGIERS

Bij mij helpt dat als verjongingskuur. Bij mij is dat een antirimpel, anti-aging kuur. Want ik denk dat ik jong blijf door met de studenten en iedereen te blijven omgaan en door de sfeer die er hier is aan de VUB. Dus ik denk dat ik me daar heel erg jong bij voel onafgezien van mijn leeftijd (lacht).

 

4 Ann VAN EECKHAUT

Moest de VUB een pilletje zijn, dan zou het helpen om iedereen zijn talenten te laten ontdekken (zonder jaloezie of afgunst). Hierdoor ga je als persoon open bloeien en wordt je gelukkiger. Ik ben er zeker van dat we dan een mooiere en verdraagzamere wereld zouden hebben.

 

6 Mathieu VINKEN

In mijn specifiek geval tegen reisziekte, omdat de VUB mij in staat heeft gesteld om de wereld rond te reizen in het kader van internationalisatie van onze onderzoeksgroepen.

 

7 Anja HEYMANS

Tegen verveling.

 

9 Souad MOUDALLEL

Onwetendheid.

 

10 Stephane STEURBAUT

Tegen intolerantie en uiteraard ook onwetendheid.

 

12 Gamze ATES

Voor mij is de VUB dan een pilletje tegen de verzuring van de maatschappij tegenwoordig.

 

13 Anouk PIERRE

Ik zou zeggen tegen Alzheimer, omdat we uiteindelijk altijd maar bijleren.

 

15 Najat AOURZ

Ik denk dat het zou helpen tegen onverdraagzaamheid in de wereld. Want ik vind dat de VUB iedereen helpt om zijn eigen talenten te ontwikkelen, om die ook te zien bij anderen en om elkaar zo meer te gaan respecteren. En zo de onverdraagzaamheid tegen te gaan.

 

18 Santina GORSEN

Tegen gebrek aan kennis en ook een stuk aan stress. Om dat er een grote sfeer en collegialiteit heerst hier.

 

22 Robim MARCELINO RODRIGUES

Voor mij is de VUB een pilletje tegen onwetendheid.

 

24 Thomas DEMUYSER

Als de VUB een pilletje was, denk ik dat het zou helpen bij een verruiming van de maatschappij, misschien een versoepeling van de maatschappij en daarbij ook zoals de VUB het zelf zegt “eigenzinnigheid” en “redelijk eigenzinnig”.  Ik denk dat het daartoe zou kunnen bijdragen.

 

27 Dimitri DE BUNDEL

Wel ik dacht eigenlijk aandachtstoornissen, ADHD. Misschien deels voor mezelf omdat ik in heel veel dingen geïnteresseerd ben en dat helpt me dan eigenlijk om focus te vinden. Ik mag focussen op een bepaald type van onderzoek en op een bepaald type van lesgeven. En misschien kan dat dan ook op dezelfde manier maatschappelijk zijn, dat je daar ergens een focus kunt krijgen.

 

29 Karolien BUYL

Ik denk dat de VUB een pilletje is tegen onwetendheid.

 

32 Jennifer BOLLEYN

Voor mij is de VUB een pilletje tegen onverdraagzaamheid.

 

33 Michaël MAES

Tegen de verzuring. In het algemeen als je in een omgeving zit met studenten, met jonge mensen dan denk ik dat dat zeker helpt tegen verzuring. Van alle culturen komen ze naar hier in de hoofdstad van België en ik denk dat het daartegen helpt.

 

36 Paul CLAES

Onwetendheid.

 

37 Manon VIVIER

Goede vraag (lacht hartelijk). Tegen armoede zou ik zeggen.

 

38 Sven DECLERCK

Dat pilletje creëert dan gezelligheid.

 

44 Ilse SMOLDERS

Volgens mij helpt het tegen cognitieve achteruitgang. Want de VUB houdt ons alle dagen wakker, alert en DENKEND!

 

45 Yannick VAN WANSEELE

Ik zou zeggen onwetendheid in het algemeen.

 

46 Ief DE GREEF

Tegen verveling.

 

47 Ines SALSINHA

Against depression.