U bent hier

VUB-hoofdbibliotharis Patrick Vanouplines nam de eerst ondertekende versie van de charter in ontvangst van minister Sven Gatz.

Elke stad en gemeente beschikt over een openbare bibliotheek. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar sinds 2016 zijn gemeenten en steden niet meer verplicht om deze dienstverlening aan te bieden. Hierdoor werden voorbije jaren besparingen doorgevoerd op uitbreiding van collecties, personeel en interne werking. Om deze betreurende trend tegen te gaan, werd een charter opgericht: #bibvooriedereen.

 

Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, ondertekende als eerste de charter. Patrick Vanouplines, hoofdbibliotharis aan de VUB, nam de eerste ondertekende versie in ontvangst. Hij roept op om de charter mee te ondertekenen. Ook rector Caroline Pauwels draagt de bibliotheken een warm hart toe en vindt de toegang en het behoud ervan een mensenrecht. 

 

Meer informatie: www.bibvooriedereen.be

Het zou een mensenrecht moeten zijn: het recht om in je buurt een makkelijk bereikbare en goed uitgeruste bibliotheek te hebben. Met daarin toegewijde bibliothecarissen die van boeken houden en die zelf die liefde uitdragen. Als je dat als samenleving goed krijgt, volgt de rest vanzelf.
-
Caroline Pauwels, ambassadeur #bibvooriedereen