‘Op Facebook vind je wel een aantal groepen waar tweedehands studieboeken worden verkocht maar die zijn niet altijd even betrouwbaar’, vertelt Anissa Blondin. ‘De zoektocht is tijdrovend; de kwaliteit vaak anders dan wordt voorgesteld. Een bevraging bij medestudenten bevestigde de vraag naar een veilig platform. Zo ontstond VUBooks.’ Het idee is simpel. De verkoper brengt zijn studieboek binnen bij de Overkoepelende Studentendienst (OSD). Daar worden de boeken gecontroleerd en krijgen ze een rating. Daarna wordt het boek online aangeboden. De koper betaalt rechtstreeks aan de verkoper en krijgt het pakket via een Kiala postpunt of kan het ophalen bij de OSD.
 
Ondernemen kost geld
 
Ondernemen kost geld. Hun startkapitaal hopen de studenten te verzamelen via het social crowdfunding platform van de pas gelanceerde leerstoel Social Entrepreneurship. Prof. Nikolaj Dentchev wil jonge ondernemers met dit platform de mogelijkheid bieden om op een makkelijke manier fondsen, expertise of vrijwilligers te werven.
 
Niki is vol lof over deze kans: ‘Prof. Dentchev stimuleerde ons om ons project in de praktijk om te zetten. Het platform biedt de mogelijkheid om dit ook effectief te doen. In september gaan we van start!'
 
Ook een sociaal ondernemer?
 
Het crowdfundingplatform van de leerstoel Social Entrepreneurship biedt ondersteuning aan sociaal ondernemers. Aarzel niet om prof Nikolaj Dentchev te contacteren voor meer informatie.