U bent hier

Foto: Solvay Kring (SK)

Op woensdag 8 mei vond de eerste editie van de Solvay Scholarship Cup plaats, waar laatstejaarsstudenten uit het secundair onderwijs warm werden gemaakt voor de opleiding Handelsingenieur. Initiatiefgroep Solvay (Inisol) en Solvay Kring (SK), studentenverenigingen voor en door studenten handelsingenieur, bundelden hun krachten om de organisatie van de wedstrijd in goeie banen te leiden. De inzet was meteen hoog, want er viel inschrijvingsgeld te winnen voor een of meerdere bachelorjaren. 

 

Lees hier meer over de opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen: Handelsingenieur.

 

Het idee om de cup te organiseren bestond al enkele jaren en werd bedacht door de prosenioren van SK. Yuri Roex en Melissa Verslyppe, het voorzittersduo van SK, besloten om dit jaar de eerste editie te lanceren.

 

Tijdens de wedstrijd was er ruimte voorzien om de leerlingen kennis te laten maken met de proffen, assistenten en studenten. Iedereen kreeg uitgebreid de kans om vragen te stellen over de opleiding, het studentenleven op de VUB en wat deze opleiding na de schoolbanken zoal te bieden heeft.

 

Proeven van de toekomst

Organisatoren Sophie Missoorten en Nikita Lathouwers, beiden masterstudent Handelsingenieur, konden rekenen op de medewerking van de prosenioren van SK. Zij hebben het initiatief volledig gefinancierd waardoor de wedstrijd effectief kon plaatsvinden. De organisatoren willen langs deze weg de prosenioren van SK bedanken. Dankzij dit evenement kunnen leerlingen namelijk een realistische blik krijgen op wat hen te wachten staat tijdens en na hun opleiding Handelsingenieur.

 

De organisatoren reikten de prijzen uit in bijzijn van decaan Joël Branson en dit aan drie ambitieuze leerlingen. Zij mochten een beurs in ontvangst nemen voor een of meerdere jaren, afhankelijk van de plaats waar ze geëindigd zijn in de wedstrijd. Zo kon Simon Petit inschrijvingsgeld winnen voor maar liefst drie bachelorjaren. Filip Zlatanovic en Ellen Delagrange wonnen respectievelijk voor een en twee bachelorjaren inschrijvingsgeld. De drie winnaars waren naar eigen zeggen enorm blij met hun beurs.

 

Afgelopen editie smaakt naar meer

Ook de organisatoren zelf reageren tevreden over de afgelopen cup-editie. Met de feedback zullen ze sleutelen aan het format om met de volgende editie nog beter en groter uit te pakken. Inisol en SK willen volgend jaar graag een vervolg breiden aan de Solvay Scholarship Cup, de voorbereidingen hiervan starten al in het najaar. Hiermee hopen de organisatoren een nieuwe traditie uit te bouwen, dat in de toekomst een gevestigde waarde moet worden voor alle leerlingen die Handelsingenieur willen studeren.

 

Meer weten over de opleiding? Ontdek het hier