U bent hier

Misschien een goede vaststelling voor op een dinsdagmorgen: het is helemaal niet zo ongezond om stress te hebben. Dat is althans wat VUB-prof Elke Van Hoof vertelt tijdens haar college voor de Universiteit van Vlaanderen, te bekijken vanaf vandaag op YouTube en vrt.nu.

 

De Universiteit van Vlaanderen is een initiatief van de VRT, waaraan ook de VUB haar medewerking verleent. De bedoeling is universitaire kennis zo breed mogelijk te verspreiden. En dus laat het programma professoren en universitaire docenten opdraven in een niet-universitair kader om voor een divers publiek op een laagdrempelige manier complexe onderwerpen toegankelijk te maken.

 

Het ‘college’ van Elke Van Hoof, dat vandaag 7 november online te volgen is, is het tweede in een reeks van vijf colleges over het thema ‘brein’. Dagelijks wordt een van de colleges online gezet. 

Hoeveel stress kan een mens aan?

Het college van Elke Van Hoof voor de Universiteit van Vlaanderen

Ook Marit Van Cant docent Universiteit van Vlaanderen.
De colleges over het brein werden gefilmd in de dancing ‘Carré’ in Willebroek. Ook de colleges over het thema ‘tijd’, die binnenkort online worden gezet, werden er opgenomen. Voor die reeks treedt archeologe en VUB-onderzoekster Marit Van Cant aan. Zij zal uitleggen wat skeletten ons leren over het verleden.

 

Opnames live bij te wonen
De opnames voor de colleges die nu online worden gezet, vonden plaats in september en konden worden bijgewoond door een live publiek. Dat zal ook het geval zijn voor de opnames voor de komende colleges, die in elke studentenstad – ook Brussel – zullen plaatsvinden in een pop-up studio op de hipste plaatsen. Op één avond worden telkens vijf colleges van een kwartier opgenomen. Daarna kan het publiek aan de toog gezellig napraten met de proffen.

 

Lees ook:
VUB Today: “Negatieve stress op het werk blijft knelpunt”
VRT NWS: “Niet hoeveel stress je hebt, maar hoe lang die duurt, is ongezond”