U bent hier

Op 21 september is het weer Redelijk Ongeregeld, het congres voor alle studenten met frisse ideeën. Het sluit af met een primeur: de uitreiking van de Engagement Awards aan de meest geëngageerde of actieve studenten van 2017-18. Die kan je zelf nomineren via het formulier onderaan dit artikel.

 

Waardeerde je bijvoorbeeld de Week van de Verlichting, de 12 urenloop, Islands of Brussels, de GRape week of VUBrusselt, maar ken je de naam van de organisator niet? Niet erg! Vermeld gewoon de naam van het event. Een korte motivatie is wel verplicht. En concreet duiden welk engagement: zowel leidersfiguren als helpers in de schaduw komen in aanmerking, zowel op de VUB als daarbuiten, internationalisering, inzet voor Brussel …

 

Een jury met de inspraak van studenten zal uiteindelijk bepalen wie de awards verdient. Alle laureaten krijgen naast een officieel certificaat de Engagement Award, een mooie litho van het VUB-icoon, de rode denker van kunstenaar Willy Vandendorpe.

 

Op Redelijk Ongeregeld draait alles om studentenengagement. Je krijgt de keuze uit workshops, lezingen en praktijkoefeningen over alle aspecten van het georganiseerde studentenleven. De insteek is heel praktisch, heel concreet. En toegepast op de VUB. Je leert hoe de VUB werkt, en welke mogelijkheden je hebt om activiteiten op poten te zetten. Onderwerpen die zeker aan bod komen: Brusselse geluidsnormen, Sabam, communicatie, participeren in de opleidingsraad, boekhoudingssoftware, hygiënisch tappen in herbruikbare bekers, efficiënt vergaderen, conflictmanagement, subsidies, EHBO, sponsoring, strategie, verzekeringen, GDPR …

Ook nieuw dit jaar is een extra luikje voor internationale studenten, van 15u tot 16u. Daarna volgt een comedy show waarin Jovanka Steele het Belgische leven door de ogen van een internationale student bekijkt. Tenslotte volgt de receptie met de awardWe zijn benieuwd!

 

<Inschrijven voor Redelijk Ongeregeld>

<Nomineer je kandidaten voor de Engagement Awards>