U bent hier

Kim Clijsters wordt op 22 juli 2017 ceremonieel opgenomen in de Tennis Hall of Fame.

Vandaag raakte bekend dat tennisster Kim Clijsters wordt opgenomen in de Tennis Hall of Fame. Ze wordt geroemd voor haar “integriteit, karakter en fair play”. 

 

Hall of Fame

De Tennis Hall of Fame neemt in juli 2017 tennisster en VUB-eredoctor Kim Clijsters op in haar rangen. Ze wordt de tweede Belgische die deze eer toekomt, na Justine Henin.

De International Tennis Hall of Fame is een Amerikaans museum voor tennis, waar ook voormalige tennissers en andere personen in worden opgenomen die veel voor de sport hebben betekend. Het museum ligt in Newport in de staat Rhode Island.

 

Eredoctoraat

Kim Clijsters is een van de vijf uitzonderlijke vrouwen die in 2013 een eredoctoraat kregen van de Vrije Universiteit Brussel, samen met prof. Cecilia Jarlskog (Lund University, Zweden), prof. Londa Schiebinger (Stanford University, Verenigde Staten), prof. Carol Gilligan (New York University, Verenigde Staten) en aanklaagster Fatou Bensouda (Internationaal Strafhof).

De uitreiking van de eredoctoraten gebeurde niet zomaar aan vrouwen; het is een gevolg van het actieve genderbeleid dat de VUB voert en het streven van de universiteit naar een betere verdeling tussen man en vrouw in de academische wereld. Het is een beleid dat de universiteit reeds jaar en dag hoog in het vaandel draagt.