U bent hier

Het startschot van het academische jaar kreeg na de officiële opening in de Henry Le Boeufzaal van Bozar, een feestelijk staartje. Op de tonen van Brusselse boegbeelden Zwangere Guy, Juicy en Salas proostten studenten, professoren, collega’s en andere Brusselaars op een bruisend academiejaar.

 

 

 

Het in de herfstzon badende openluchtfestival in het groene hart van de stad, werd georganiseerd in het kader van weKONEKT.brussels. VUb sloeg hiervoor de handen in elkaar met de VGC, Erasmushogeschool Brussel, deMens.nu en het KultuurKaffee. De jaarlijkse receptie, waar VUB-sympathisasnten nakeuvelen en klinken op het startschot van het jaar, kon dit jaar rekenen op een stevige muzikale omlijsting. Op het gratis festival, gecureerd door KultuurKaffee, stonden maar liefst drie typisch Brusselse acts geprogrammeerd.

 

Feestelijke hapjes

Bij een feestelijke opening hoort natuurlijk ook een feestelijk aanbod aan versnaperingen. Hiervoor werd samengewerkt met de studenten van CVO COOVI, dat doelgerichte opleidingen aanbiedt aan specifieke doelgroepen zoals kansgroepen, allochtonen en specialiserende studenten. Het resultaat kon geproefd worden in de eetkraampjes, waartussen het gezellig vertoeven was. Een drankje werd verzorgd door Atelier Groot Eiland, dat werkzoekende Brusselaars ondersteunt tijdens hun zoektocht. Daarnaast was ook Eva vzw aanwezig om de feestvierders te voorzien van mens-, dier- en milieuvriendelijke hapjes.

 

De schoonheid van het vieren

Ook studenten Varenka en Wietse kwamen de sfeer opsnuiven en genieten van de optredens. De schoonheid van de wetenschap, het centrale thema van de academische opening, resoneerde nog na aan de kiosk van het Warandepark. “De schoonheid van wetenschap is volgens mij verbonden aan vooruitgang,” bedacht Wietse. “Steeds blijven doorploeteren en wroeten op iets.”

 

Passie als drijfveer

Het concept serendipity, het ontdekken van iets waar je niet noodzakelijk naar op zoek bent, bleef nazinderen. “De zoektocht naar de schoonheid van wetenschap,” concludeerden andere bezoekers, “schuilt in het onvoorspelbare.”

 

Dat is ongetwijfeld ook iets waar Zwangere Guy, die de laatste jaren een stevige live reputatie uitbouwde als symbool van de hoofdstad, zich kan bij aansluiten. Tussen de nummers door drukte hij studenten en iedereen die ooit student was, op het hart om steeds te blijven doorgaan. Zijn aanmoediging luidde: “Studeer of ga werken, maar ga vooral voor je passie.” Met die ode aan wat je omringt en waar je je ziel in legt, ging hij verder op het elan dat rector Caroline Pauwels eerder die dag uitzette tijdens haar openingsrede.

 

De sociale waarde van wetenschap

Ook de crew van het studentblad De Moeial kwam meegenieten. De speech van de rector viel in goeie aarde bij Ange-Vanessa Nsanzineza, Jan Meeus en Eline Ingelbrecht. Voornamelijk de onderliggende toon van verbreding en het accent op de sociale waarden van wetenschap kon hen bekoren als studenten Letteren en Wijsbegeerte.

 

Lieselotte besloot eveneens een dansje te komen placeren in het Warandepark met vrienden na het werk. Als leerkracht lager onderwijs, situeert zij de schoonheid van wetenschap voornamelijk in de overbrengen van kennis.

 

 

Geniet na van Apérowarande met foto’s en de aftermovie!

 

 

 

Varenka en Simon komen concerten checken.

Feestelijke hapjes

de Moeial represent
 

Lieselotte komt een afterwork dansje doen met vriendin
 

Aftermovie Apéro Warande