U bent hier

 

VUB-studenten Charlotte De Grauwe, Leidy V. Enriquez, Jana Goyvaerts, Mathias Cox en Jasper Maes zijn de finalisten van de wedstrijd ‘Rector for 1 week’. Zij nemen het op vrijdag 6 juli tegen elkaar op in een zogenaamd bootcamp: een dag vol activiteiten en opdrachten, waarna een jury met daarin Caroline Pauwels zal uitmaken wie van de vijf een week lang mee kan lopen met de VUB-rector. 

 

De wedstrijd ‘Rector for 1 week’ is een gezamenlijk initiatief van de VUB en The Adecco Group, die met het Career Center op de campus in Etterbeek aanwezig is. In maart van dit jaar werd een oproep gelanceerd naar alle masterstudenten om zich kandidaat te stellen om een week lang in de voetsporen van VUB-rector Caroline Pauwels te treden. 

 

Groot succes
Maar liefst 86 studenten gingen in op de uitdaging. Na een eerste serie tests, waarbij ze onder andere een beleidsplan dienden op te stellen om studenten beter te begeleiden op hun weg van de universiteit naar de arbeidsmarkt, bleven er nog 19 kandidaten over. Daaruit werd een top tien samengesteld waaruit een beperkt comité met onder andere de personeelsdirecteur van de VUB de uiteindelijke finalisten selecteerde. 

 

Voor de finalisten op vrijdag 6 juli tegen elkaar uitkomen in het bootcamp, moeten ze in de loop van juni nog een marketingopdracht uitwerken. 

 

Leuk weetje: Aline Baeyens, die vanuit The Adecco Group de wedstrijd coördineert en zelf nog niet zo lang geleden afstudeerde, is zelf een van de vorige finalisten van ‘CEO for 1 month’, de wedstrijd die model staat voor Rector for 1 week.’