U bent hier

Enkele gelukkigen van het winnend VUB Team

De financiële dienst van de VUB heeft gisteren de CFO Award voor Best Finance Team of the Year in de categorie SME & Social Profit gewonnen. De award wordt jaarlijks toegekend door CFO Magazine, een gerenommeerd vakblad voor financiële directeurs en hun afdelingen. Mededingers voor de prijs waren onder meer de financiële diensten van Proximus, Telenet en Kinepolis. Het maakt de prestatie van het VUB team er alleen maar uitzonderlijker op.

 

“Onwezenlijk”, zegt Nadine Verheyen, afdelingshoofd Directie Financiën van de VUB, wanneer gevraagd naar hoe de toekenning van de prijs aanvoelt. “Maar het is uiteraard fantastisch. Zeker als je ziet tegen wie we moesten opboksen.”

 

Het is inderdaad uitzonderlijk dat een universiteit met de prijs gaat lopen. Maar het traject dat de financiële dienst van de VUB het afgelopen jaar heeft gelopen is dan ook indrukwekkend. Zo leidde ze de financiering van maar liefst 734 onderzoeksprojecten in goede banen. Tegelijk rondde ze zelf een aantal eigen innovatieve projecten af, waaronder een Full Costing-project en een Project Funding-wegwijzer, die recentelijk is gelanceerd en onderzoekers naar de juiste geldbronnen gidst.

Een enorme boost voor ons team - en de VUB
-
Nadine Verheyen, afdelingshoofd Directie Financiën

“We hebben er in ieder geval heel intensief voor samengewerkt over de diensten heen,”, zegt Nadine Verheyen nog. “En aan het dossier voor de award zelf werkten verschillende mensen van de dienst mee. We zijn het voor de jury zelfs in team van zeven medewerkers gaan verdedigen. Zoiets geeft echt een enorme boost aan de dienst.”

VUB DIENST FINANCIËN ONDERVRAAGD DOOR DE EXPERTEN VAN MORGEN

Het filmpje waarmee het VUB Finance Team de harten wegkaapte tijdens de uitreikingsceremonie van de CFO Award

Wat ongetwijfeld ook meegeholpen heeft in de toekenning van de award, is het werk dat de dienst heeft gestoken in het thesauriebewijzenprogramma. Dat leidde in oktober tot de uitgifte door de VUB van langetermijnobligaties - een primeur in Europa. De universiteit haalde er 61,5 miljoen euro mee op.

 

De Directie Financiën van de VUB telt 40 medewerkers, die er vanaf vandaag wat huppelender rondlopen. Het is ze van harte gegund.