U bent hier

Op donderdag 1 december ontvangt VUB-professor Steffen Ducheyne de Frans Van Cauwelaertprijs uit de handen van Herman van Rompuy, de voormalige voorzitter van de Europese Raad. Steffen Ducheyne, die is verbonden aan de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de VUB, krijgt de prijs voor zijn onderzoek over de ontwikkeling van de wetenschappelijke methode van de 17de tot de 19de eeuw

 

De prijs die Steffen Ducheyne wordt toegekend, heet voluit de ‘Frans Van Cauwelaertprijs in de humane wetenschappen, in de morele, archeologische, historische en filosofische wetenschappen.’  Hij wordt jaarlijks om beurten toegekend aan een auteur van Belgische nationaliteit voor een oorspronkelijk werk van onbetwistbaar wetenschappelijke waarde in de exacte wetenschappen en in de humane wetenschappen.

 

De uitreiking vindt plaats tijdens een plechtigheid in het Paleis der Academiën in Brussel. Daar is ook de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten gevestigd, die instaat voor de toekenning van de Frans Van Cauwelaertprijs. De uitreiking van de prijs gaat gepaard met met een lezing van de laureaat waarin hij de bevindingen van zijn bekroonde onderzoek zal overlopen en toelichten.