U bent hier

Met Fuckup Night wil de Vrije Universiteit Brussel het taboe rond 'falen' doorbreken.

Tegenwoordig draait alles in onze maatschappij rond presteren en succesvol zijn, maar vaak wordt de lange en harde weg naar het succes achterwege gelaten. Alle grote bedrijfsleiders, wetenschappers en talenten hebben tijdens hun weg naar succes vergissingen begaan en ronduit gefaald. Het zijn net deze gebeurtenissen tijdens je parcours waaruit je zal leren en je sterker zal wapenen bij de volgende grote dilemma’s. De Vrije Universiteit Brussel lanceert daarom op 9 oktober in het Rits Café in Brussel het initiatief Fuckup Night waarin falen bespreekbaar wordt.

 

Falen en succes, het zijn niet meteen twee begrippen die graag bij elkaar gezien worden. Toch lanceert De Vrije Universiteit Brussel als eerste Vlaamse universiteit een Fuckup Night waarin vier onderzoekers hun verhaal uit de doeken zullen doen. Het initatief is vijf jaar geleden ontstaan in Mexico en heeft zich intussen al wereldwijd verspreid over meer dan 250 steden in 77 landen.

 

Professionele mislukkingen

De focus ligt niet op de talrijke publicaties die de onderzoekers op hun palmares hebben staan, wel over hun grootste professionele mislukkingen. Het opzet is om iedereen te laten zien dat mislukkingen vaak nieuwe inzichten bieden en van falen een succesverhaal gemaakt kan worden. 

 

Het zijn doctorandus aan de VUB Nevena Hristozova, professor in het department Communicatiestudies aan de VUB Kevin Smets, professor emeritus van de VUB Chris Van Schravendijk en doctorandus aan de KU Leuven Carlo Annaratone die de spits zullen afbijten tijdens deze eerste Fuckup Night.

 

Het event heet iedereen welkom op maandag 9 oktober omstreeks 19.00 uur in het Rits Café in Brussel. Alle info over het event en de sprekers kan je terugvinden in het persbericht en op de eventpagina op Facebook

 

Meer lezen: 
Bruzz.be: VUB maakt falen bespreekbaar op Fuckup Night
Hln.be: VUB organiseert Fuckup Night voor onderzoekers: “Vertel ons uw grootste mislukking”
Demorgen.be: VUB organiseert Fuckup Night voor onderzoekers: “Vertel ons uw grootste mislukking”