U bent hier

Signify, voorheen Philips Lighting, overhandigde deze week de hoofdprijs van zijn Sportveldverlichtingswedstrijd aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Het gehele pakket LED-sportveldverlichting, goed voor een waarde van €30.000, bevat niet alleen duurzame en energie-efficiënte LED-verlichting; de armaturen zijn ook voorzien van connectoren die het mogelijk maken om de verlichting vanop afstand en met een smartdevice aan te sturen.

 

Signify Belgium nodigde tussen 15 februari en 25 april Belgische bedrijven, instellingen, sportverenigingen en -clubs uit om deel te nemen aan een originele wedstrijd rond duurzame verlichting met als hoofdprijs de installatie van een gloednieuwe, geconnecteerde LED-sportveldverlichting. Bijna 400 deelnemers waagden hun kans, maar slechts één instelling mocht gaan lopen met de hoofdprijs: de Vrije Universiteit van Brussel.

 

“Het winnen van een prijs is altijd een prettige ervaring, maar de winst van een nieuwe LED-sportveldverlichting vinden wij wel heel bijzonder,” zegt Jos Verschueren, directeur Sportmanagement aan de VUB. “Enerzijds omdat de huidige, conventionele verlichting van het buitenveld van het VUB Sportcomplex aan de Triomflaan dringend aan vervanging toe was en anderzijds omdat wij het als onze academische én maatschappelijke plicht beschouwen om voluit te kiezen voor de meest duurzame oplossingen in de hele infrastructuur van onze universiteitsgemeenschap. We kijken er dan ook naar uit om vanaf volgend academiejaar onze sportievelingen te zien excelleren op een slim verlicht speelveld.”

 

Slimme Verlichting

Een slim verlicht speelveld? “De sportveldverlichting die we in de loop van de komende weken gaan installeren op het sportveld van de VUB is inderdaad voorzien van connectoren, waardoor de verantwoordelijke van het sportveld via een smartdevice de verlichting kan monitoren, aansturen, in- en uitschakelen, dimmen, het energieverbruik meten en nog zoveel meer,” zegt Gert Roeckx, Country Leader voor Signify Belux. “Slimme LED-verlichting - op of naast het sportveld, in gebouwen, in de straten en in de steden en gemeenten – draagt niet alleen bij tot het helpen realiseren van klimaatdoelstellingen, maar maakt ook degelijk het verschil in de zoektocht naar energiebesparing, CO2-vermindering en duurzaamheid.”

 

“Ik ben dan ook blij dat we via onze wedstrijd met bijna 400 deelnemers de nodige awareness hiervoor hebben kunnen ontwikkelen. En dat de VUB de grote laureaat werd van deze wedstrijd is de spreekwoordelijke kers op de taart: een kenniscentrum in Brussel, als hoofdstad van België en Europa, dat zijn wijsheid over duurzaamheid zo wijd mogelijk wil en kan verspreiden,” besluit Roeckx.