U bent hier

Op zondag 5 januari 2020 zakt het veldritpeloton, na een succesvolle eerste editie, opnieuw af naar onze hoofdstad voor de Brussels Universities Cyclocross.

Na de vele positieve reacties van zowel de renners, de toeschouwers als de organisatie zullen de terreinen van de Vrije Universiteit Brussel opnieuw dienst doen als decor voor deze sportieve veldslag.

 

4.800 toeschouwers keken vorig seizoen live toe hoe Ceylin del Carmen Alvarado en wereldkampioen Mathieu Vander Poel de allereerste Brussels Universities Cyclocross op hun palmares schreven. Nog eens 702.000 televisiekijkers volgende het spektakel mee vanachter de televisie. Reden genoeg voor organisator Golazo om dit jaar terug te keren naar de universiteitscampus voor een nieuwe manche van de DVV Verzekeringen Trofee. 

 

Golazo verwacht opnieuw een stevige strijd op de heuvelige en zware ondergrond van de VUB. Om alles nog wat spannder te maken kunnen renners en toeschouwers hier en daar mogelijk ook enkele wijzigingen aan het parcours verwachten. Wat vast staat is dat heel wat renners en toeschouwers opnieuw op een prachtige manier kennis zullen maken met de terreinen van de VUB campus in Elsene. Voor VUB-studenten en personeel wordt de toegang tot het terrein weer gratis dankzij titelsponsor DVV Verzekeringen en organisator Golazo. Zo willen we zoveel mogelijk mensen van dit sportieve spektakel laten genieten.

 

Massablok

Net als vorig jaar worden er voor de studenten tijdens het crossweekend alternatieve bloklocaties aangeboden op wandelafstand van de VUB-campus zodat iedereen in alle rust kan studeren. Na een evaluatie van de studieruimtes worden in samenspraak met de Studentenraad ook enkele aandachtspunten onder handen genomen, zodat de locaties optimaal voldoen aan de noden van onze studenten. Voor alle praktische informatie ivm de impact van het event, of informatie over, kan u op deze website terecht.