U bent hier

Belgium’s Got Talent is al jaren een grote tv-hit op VTM. Verschillende mensen tonen hun talenten in deze wedstrijd en ze hopen allemaal op een plaats in de finale. Elk jaar doen er ook VUB’ers mee aan deze onverbiddelijke competitie. Dit jaar zit in onder andere trampolineteam Flight Mode en dansgroep RheAxion echt VUB-bloed. Nu de studioshows elke vrijdagavond te zien zijn, wordt het voor de deelnemende studenten week na week spannender.

De trampolinegroep Flight Mode kwam al op 20 april op tv met hun spetterende springshow, maar raakte helaas niet in de felbegeerde finale. Toch was het voor Julie Stainier, lid van Flight Mode en masterstudente Kinesitherapie aan de VUB, een enorme ervaring. Zij springt al heel haar leven op trampolines, maar pas 4 jaar geleden is ze in een club uit Sint-Genesius-Rode professioneler aan de slag gegaan met haar springtalenten. Met die club neemt zij deel aan verschillende wedstrijden, maar die zijn vaak individueel. “Wij doen ook graag mee aan shows als groep, omdat het een uitdaging is voor ons allemaal. Daarom was auditie doen voor Belgium’s Got Talent een logische stap voor ons,” vertelt Julie. “Het was heel spannend en uitdagend om voor zo’n groot publiek op te treden. Ik had veel stress, maar eenmaal het nummer begon ging het vanzelf.” Hun auditie voor een gegeerde plaats in de studioshows van Belgium’s Got Talent was in augustus en daarna moesten ze tegen januari twee shows voorbereiden. “We trainden heel veel in de vakanties zelf. Sommige deadlines voor school kon ik niet halen, maar mijn proffen toonden hier wel begrip voor.” Ondanks dat Flight Mode niet in de finale is geraakt, hebben ze er toch van genoten. “We hebben veel mensen leren kennen en toffe contacten gemaakt. Iedereen moedigde elkaar aan. Er leek geen competitiesfeer te zijn,” gaat ze verder. Ze wil dan ook iedereen aan de VUB bedanken voor alle steun en de stemmen!

De dansgroep RheAxion moet nog wachten tot 18 mei voordat ze weet of ze een finaleplaats heeft in Belgium’s Got Talent. Die vrijdag wordt hun studioshow uitgezonden. Voor Dario Vanden Steen en Jitske Meeuwens, beiden studenten Lichamelijke Opvoeding aan de VUB, wacht een zware maand vol trainingen. “We moeten elke week 2 à 3 keer oefenen voor Belgium’s Got Talent, naast onze normale trainingen,” vertellen ze. De twee studenten doen ook vaak mee aan belangrijke competities in de danswereld en daar moeten ze ook nog voor trainen. “Veel trainen en tegelijk werken voor school is soms moeilijk te combineren”, vertellen ze. “We hebben al enorm hard getraind, maar nu tegen het einde toe zijn we vooral bezig met de puntjes op de i te zetten. We zetten enorm in op synchroon dansen en dat vergt veel zelfdiscipline,” vertellen de twee. Daarbij zet de dansgroep in op een combinatie van zeer diverse stijlen in de show. Zo gaan we een mix van Hip Hop, Ragga en Aerobics zien. “De combinatie van de verschillende dansdisciplines geeft een nieuwe dynamiek in onze twee jaar oude dansschool. We trainen nu elke week samen en daardoor hebben we elkaar beter leren kennen. Het is echte teambuilding!” RheAxion gaat het publiek proberen omver te blazen met hun diverse dans en er een echte show van maken. Met hun act gaan ze ook terugkijken op wat ze met hun dansschool in de laatste twee jaar al bereikt hebben. Hun thema is dan ook toepasselijk: ‘memories’. Dario en Jitske hopen vurig op een finaleplaats, maar hebben natuurlijk jouw steun daarvoor nodig! Stemmen kan op 18 mei via de VTM-app of via SMS.