U bent hier

Sinds 1 september 2018 is er geen Attest Bedrijfsbeheer meer nodig in Vlaanderen om een bedrijf op te starten. Dat wil niet zeggen dat een gedegen basis in ondernemerschap en business management niet meer nodig is. Aan de VUB worden reeds meer dan 20 jaar seminaries aangeboden aan studenten en onderzoekers met een niet-economische achtergrond. Dit heeft reeds vruchten opgeleverd. Zo zijn er een aantal succesvolle VUB entrepreneurs die de seminaries gevolgd hebben en nu zelf getuigen over hun passie. Hierbij wordt niet enkel gefocust op de voordelen van het opstarten van een eigen bedrijf, ook de valkuilen die startende ondernemers te wachten staan, worden niet geschuwd.

 

Voor beginners en gevorderen

De seminaries bieden een korte maar intense onderdompeling in entrepreneurship.
Tijdens de Engelstalige ‘Starter Seminars’ komen verschillende basisprincipes van het ondernemerschap aan bod, zoals het uitdenken van een strategie, marketingaspecten en innovatieve financieringsvormen. De ‘Advanced Starter Seminars’ bieden een vervolgtraject en gaan onder andere dieper in op het opstellen van een business plan en het onderhandelen met risicokapitaalverschaffers. Bovendien komen experten uit VUB en de bedrijfswereld tijdens deze seminaries hun kennis en expertise delen en krijg je de kans om je eigen project door hen te laten beoordelen.

 

To start or not to start?

De seminaries zijn ideaal voor ondernemende studenten en onderzoekers die zelf een start-up willen oprichten. Ook als je nog geen concrete plannen hebt, zijn ze een aanrader. Je verwerft waardevolle inzichten over ondernemen die ook in je onderzoek of het bedrijfsleven van pas komen. Na deelname ontvang je een certificaat dat mooi staat op je CV. Bovendien krijg je als student of personeel aan de VUB, EhB en ULB een interessante korting.

 

Twijfel je nog?
Tijdens het Launch Event op dinsdagavond 2 oktober in U-Residence is iedereen welkom om meer te weten te komen over de inhoud van de seminaries en te luisteren naar de ervaringen van enkele succesvolle VUB-spin-offs. Tijdens een hapje en drankje achteraf kan je alvast kennis maken met je toekomstige collega-ondernemers.

 

Waar en wanneer?
Beide reeksen lopen op dinsdag- en of donderdagavond tijdens het eerste semester van het academiejaar 2018-2019 op de campus te Etterbeek. Nieuw dit jaar is de livestreaming die op de Health Campus te Jette wordt aangeboden.

 

Meer info over het programma, tarieven, inschrijving vind je hier.