U bent hier

Pakt een robot straks uw job af? Of wordt hij uw beste vriend, en wie weet zelfs uw geliefkoosde sekspartner? De Vrije Universiteit Brussel en Knack gingen na hoe de Belgen over zulke vragen denken. ‘Angst voor robots is niet nodig, maar er komt ook geen heilstaat op ons af’, zegt VUB-prof Michel Maus aan Knack. Lees hier het volledig opiniestuk (+).

 

Op 7 februari organiseert de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met Knack Homo Roboticus, een inspirerende avond rond mens, robot en AI in de Munt in Brussel. Alle info en tickets vind je hier.

 

Homo Roboticus

In een steeds meer gerobotiseerde samenleving verkennen en bespelen u en ik nieuwe technologieën. Hoewel robotica en artificiële intelligentie mens en natuur kunnen helpen, genereren zij ook vaak angst omdat het dreigt ons te overmeesteren. Zevenvijftig academici van de VUB nemen samen de handschoen op. De filosofen, ingenieurs, architecten, fiscalisten, juristen, economen, moraal- en communicatiewetenschappers en politicologen bekijken het thema mens en technologie vanuit verschillende disciplines. In het boek Homo Roboticus komen ze via 30 prikkelende vragen rond het samenleven met robots, tot concrete stellingen voor een inclusieve robotagenda. Meer info: http://homoroboticus.be/

 

Lees ook: