U bent hier

Elk jaar tijdens de herfstvakantie voltooit zich op de VUB hetzelfde ritueel. Dan palmen honderden scholieren uit het laatste en voorlaatste jaar middelbaar de campussen van de universiteit in om deel te nemen aan workshops, opleidingen en - niet te vergeten – het studentenleven aan de VUB. ‘Herfstkamp’ heet het gebeuren, en ook nu – op dinsdag 3 en woensdag 4 november – is de opkomst massaal.

 

Op het programma staan dit jaar meer dan 60 interactieve workshops en lessen die rond zes thema’s werken: Recht, Economie & Communicatie, Menswetenschappen, Cultuur & Letteren, Wetenschap & Technologie, Gezondheidswetenschappen, en – nieuw dit jaar – Duurzaamheid & Ecologie.

 

Nieuw thema in kader We Are Paris
Dit laatste thema kadert in de klimaatactie ‘We Are Paris’. Deelnemers krijgen er de kans om een urban gardening-project in Brussel te bezoeken, na te denken over duurzame stadsdistributie en een klimaattop te simuleren.

 

De workshops worden één voor één begeleid door proffen en assistenten van de verschillende opleidingen, die zo hun expertise delen met deze jongeren.

 

En om duidelijk te maken dat de VUB meer dan studeren alleen is, kunnen de deelnemers ook nu weer intekenen voor leuke avondactiviteiten in Brussel of op de campus en een overnachting op kot van een student.