U bent hier

Wiskundige Ann Dooms is een van de zes WATS-kandidaten

Slechts één op vier studenten die in een wetenschappelijke of technische studierichting afstuderen, zijn meisjes. Daar moet verandering in komen, vindt Innoviris. Het Brussels instituut voor onderzoek en innovatie lanceert daarom een nieuwe campagne om meisje te stimuleren te kiezen voor een wetenschappelijke carrière: WATS, Woman Award in Technology and Science. 

 

Rolmodellen zijn belangrijk voor opgroeiende kinderen en tieners. Meteen de reden waarom de WATS-campagne zes sterke vrouwen uit de wetenschappen in de schijnwerpers zet. Elk stellen ze zichzelf en het onderzoek dat ze verrichten voor in zes online filmpjes op www.wats.brussels. 

 

Tot eind januari kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op wat ze het interessantse filmpje vinden. Ook zal Innoviris begin 2018 het ruime publiek laten kennismaken met de verschillende kandidates via affiches die zullen worden opgehangen in het Brusselse straatbeeld.

 

De vijf publieksfavorieten zullen zich vervolgens tijdens het slotevenement op 25 februari 2018 bewijzen tegenover een WATS-jury, bestaande uit Béa Ercolini, Lieven Scheire, Patrice Goldberg, Steven Stroeykens, Isabella Lenarduzzi en Caroline De Vos. De laureate, die de ambassadrice van alle wetenschapsvrouwen in Brussel wordt, zal worden bekendgemaakt door Brussels Staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek Fadila Laanan.

 

De zes sterke wetenschapsters, van wie er vier werkzaam zijn aan de Vrije Universiteit Brussel, zijn Ann Dooms, Emmanuelle Vin, Lieve Lambrechts, Damya Laoui, Elise Elsacker en Karine van Doninck. Stemmen kan vanaf nu. 

WATS - Ann Dooms

Ann Dooms

WATS - Damya Laoui

Damya Laoui

WATS - Lieve Lambrechts

Lieve Lambrechts

WATS - Elise Elsacker

Elise Elsacker