U bent hier

"Ik wil mijn kwaliteiten gebruiken om de wereldproblemen op te lossen", vertelt Arno aan VUB Today.

Maandagochtend 3 juli gingen aan de VUB de inschrijvingsbalies open voor de pas afgestudeerde middelbare scholierstudenten die aan de volgende fase in hun nog prille carrière beginnen. Zo’n 50 dapperen kwamen op die eerste maandag van hun laatste vakantie op tijd uit bed of hun festivaltent en trokken naar Brussel om er zich aan te sluiten bij de VUB. Arno, toekomstig bachelor student Ingenieurswetenschappen, ging met de eer van allereerste ingeschreven student van het academiejaar 2017-2018 aan de haal. Welkom!

 

 
“Bij deze ben je de allereerste officieel ingeschreven student voor het academiejaar 2017-2018. Proficiat,” zegt een enthousiaste VUB-medewerker. De woorden moeten nog wat doordringen bij Arno, toekomstig Ingenieursstudent met een plan. Maar hij is er niet minder fier om als we hem feliciteren met zijn VUB-lidmaatschap. “Het is inderdaad best wel een spannend en mooi moment,” vertelt Arno ons. Niet alleen omwille van de grote eerste stap in zijn carrière, maar ook omdat hij de lat meteen hoog legt.
 
 
Ambitieus
“Ik kijk ernaar uit om intellectueel uitgedaagd te worden en bij te leren op elke vlak om dan hopelijk op het einde van de rit het verschil te kunnen maken en mijn kwaliteiten in te zetten om van de wereld een betere plek te maken”. Van een gebrek aan ambitie kunnen we deze VUB’er in ieder geval niet beschuldigen en ja, zo hebben we ze graag. Maar zoals Arno zelf zegt: “Je moet ambitieus zijn in het leven om iets te bereiken”.
 
 
Wetenschap in functie van de maatschappij
Wat deze jonge wolf uit Sint-Genesius-Rode later exact wil doen kon hij ons nog niet kwijt. We vergeven het hem graag want één ding stelt hij meermaals duidelijk. “Ik wil mijn kwaliteiten gebruiken om de wereldproblemen op te lossen. Pak nu bijvoorbeeld de energieproblemen. Daar staan we met zijn allen toch voor heel wat belangrijke uitdagingen. Uitdagingen die ik wil aangaan. We weten hoe de toekomst er zal uitzien als we er geen oplossingen voor vinden. Het spreekt voor zich dat ik daar op mijn manier tegen wil strijden”. Wetenschap in functie van de maatschappij. In het kwadraat wat Arno betreft, want hij werpt zich deze zomer al meteen op wat extra zelfstudie en projectjes. “Kwestie van zo goed voorbereid als mogelijk aan het jaar te starten”. Alles voor de wetenschap en wat kunnen we daar als universiteit nu tegenin brengen? Succes Arno.
 
 
De inschrijvingen aan de VUB zijn deze zomer geopend van maandag 3 juli tot en met 14 juli en van 14 augustus tot en met 6 oktober. Telkens op afspraak in de pleinlaan 9, 1050 Brussel.
 
 
Waar wacht je nog op? Een afspraak maak je via dit formulier.